Foto: John Walton / PA Images / Profimedia

Napadač Fulama pomerio je sve granice sa 43 gola u Čempionšipu uz osvojenu titulu, a Ljubinko Drulović, trener u reprezentaciji Srbije, o čudesnom rekordu kaže da je Aleksandar Mitrović sve zaslužio i veruje da ćemo ga uskoro gledati u nekom većem klubu

Niko kao Aleksandar Mitrović. Srpski reprezentativac je u dresu Fulama oborio rekord po broju golova u drugom rangu engleskog takmičenja. Tim iz Londona deklasirao je Luton 7:0, a Mitrović je sa dva pogotka stigao do ukupno 43 gola i oborio rekord Gaja Vitingema iz sezone 1992/93. dok je igrao za Portsmut.

PROČITAJTR JOŠ

Mitrović je ranije postao rekorder novog formata Čempionšipa, koji se igra od 2004, a taj rekord držao je Ajvan Toni (Brentford) sa 31 golom. Učinio je da nemoguće postane realnost i apsolutno je najbolji strelac ovog takmičenja, ali i svih drugih liga u Evropi.

Ljubinko Drulović, trener u reprezentaciji Srbije, oduševljen je učinkom srpskog napadača za koga ima samo reči hvale.

„Pratio sam utakmicu, posle sam mu i čestitao, zaslužio je rekord igrama i ponašanjem i u Engleskoj i ovde. Stvarno veliki stvar za njega i srpski fudbal uopšte. Uradio je nešto za istoriju i teško da će to uspeti neko da obori. Gledao sam i Portugalce, trener im je Portugalac Marko Silva, pa su prikazivali proslavu zbog ulaska u Premijer ligu“ kaže Drulović za Nova.rs.

Ljubinko Drulović Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Otkrio nam je iskusni stručnjak i kako je izgledalo dopisivanje sa Mitrovićem.

„On se zahvalio posle slavlja… Dati toliko golova, oboriti rekord i uz sve to ući u Premijer ligu je stvarno nešto fenomenalno. Mnogo ga cenim i mislim da je odnosom i ponašanjem zaslužio sve što mu se događa“.

Deluje potpuno nestvarno da je neko u današnje vreme postigao 43 gola…

„Mitar je kompletan golgeter u pravom smislu, nije mi jasno da ne igra u nekom većem klubu. Nadam se da će posle ovih silnih golova možda otići u neki veći klub, kao što je na primer Mančester junajteda, koji se bori za neke druge ciljeve. Kompletan je napadač u svakom pogledu, ima završnicu, njegova igra mnogo znači za tim, to je neverovatno“.

Veruje bivši krilni napadač da će se Mitrović od sledeće sezone boriti za više ciljeve.

Foto: Stephen Flynn/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

„U najboljim je fudbalskim godinama, bilo bi dobro da ode negde, fenomenlano je to što je uradio sa Fulamom. Uklopio se u engleski stil, tipičan je igrač za njihov fudbal, iako su malo treneri promenili filozofiju, igra se često bez klasičnog špica, takav je trend. Možda je i to nekome problem, ali verujem da je svakom timu potreban takav igrač kao što je on. On je u fenomen u šesnaestercu, daje golove na sve načine, i glavom, i okrenut leđima golu, pravi je moderan golgeter što i pokazuje“.

Drulović ističe da će, ipak, ostati u Premijer ligi.

„Voleo bih iskreno, ne znam šta će biti, ali bi bilo lepo da ga gledamo u nekom većem klubu, da se bori za titulu ili plasman u Ligu šampiona. I Vlahović je iz Fjorentine otišao u Juventus, verujem da bi Mitar u bilo kojem engleskom velikanu nastavio da rešeta mreže i na najvećem mogućem nivou“.

Samo da svi budu zdravi

Trener u stručnom štabu reprezentacije osvrnuo se i na formu „orlova“, koji blistaju u klubovima.

„Šteta što se povredio Uroš Spajić, kažu osam meseci pauze, a to je sve individualno. Bitno je da se dobro oporavi. Imamo stvarno odlične igrače, nosioci su u svojim klubovima. Sergej Milinković-Savić je trenutno jedan od najboljih veznih igrača, Dušan Tadić je godinama u vrhu, kapiten je i lider velikog kluba, to su sve igrači koji prave razliku. Filip Kostić igra fenomenalno, sazreo je potpuno, stabilan je i donosi kvalitet. Odlični su i Dušan Vlahović i Nikola Milenković u Italiji, i momci u Španiji, i svi ostali. Mladi igrači takođe nadolaze, samo se nadamo da će biti svi zdravi i u formi za Mundijal, samo da se još neko ne povredi, ali verujem da će selektor Dragan Stojković Piksi izabrati najbolje moguće rešenje dodao je Drulović.

Mitrović je prošle sezone dao svega tri gola za Fulam uz ispadanje iz Premijer lige i promašen penal u dresu Srbije protiv Škotske za plasman na Evropsko prvenstvo.

„Sve mu se vratilo zbog njegovog odnosa prema treningu i radu, uvek se daje maksimalno. Veliki je pobednik, vuče ekipu mnogo na svojim leđima, lider je koji voli da pobeđuje. Fudbal je kolektivna igra, ali se mnogo toga oko njega vrti. Desi se da se promaši penali, i Maradona i najveći svetski igrači su promašivali važne penale, ali je Mitar iz svega izašao jači, mentalno je izuzetno jak. Ono što radi, otkako ga znam poslednjih 10 godina je svetska klasa“.

Ako neko poznaje Mitrovića do tančina, onda je to Drulović. Pre skoro 10 godina, 2013, vodio je kao selektor U19 selekciju Srbije do titule prvaka Evrope u Litvaniji, sa Mitrovićem u napadu.

„Sećam se jednog našeg razgovora, i tada je bio lider. Rekao sam mu da treba da bude vođa na terenu i on je to bio, ne samo igrom već i ponašanjem. Tada se video da će biti vrhunski igrač, to je i potvrdio uz ozbiljan rad i odnos koji ima. Ima i stabilnu porodicu što je i te kako važno. Sad je skroz sazreo, od 25. do 32. su najbolje fudalske godine, jer kada sazrite kao ličnost i fudbaler onda i najviše pružate“.

BONUS VIDEO Mitrović u 90+ minutu donosi ubedljivu pobedu Fulamu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare