Fudbalska reprezentacija Srbije sastavljena mahom od igrača iz domaćeg prvenstva je uspela da posle preokreta savlada selekciju SAD-a na prijateljskom meču u Los Anđelesu rezultatom 2:1.

Golove su za Srbiju postigli Luka Ilić u 43. i Veljko Simić u 46. minutu, dok je za Ameriku precizan bio Brendon Vaskez u 29. minutu.

Selektor „orlova“ Dragan Stojković Piksi bio je zadovoljan igrom svojih reprezentativaca.

PROČITAJTE JOŠ

„Utisci su veoma pozitivni, ne samo zbog rezultata i pobede, koja je uvek važna. Mislim da su fudbaleri ostavili dobar utisak. Ne bi trebalo da zaboravimo su igrači na ovaj meč stigli iz priprema, a imali smo i dug put do Los Anđelesa. Imali smo samo tri treninga, koje smo iskoristili da uigramo tim i da neke taktičke stvari sprovedemo u delo. Čestitam igračima na velikoj borbenosti. Mislim da su momci pokazali kolektivni duh i zadovoljan sam što smo na kraju pobedili“, rekao je Stojković.

Selektor Srbije je istakao da je video dosta pozitivnih stvari na ovoj utakmici.

„Ima tu igrača koji će se u skoroj budućnosti izboriti za svoj status u A reprezentaciji Srbije. Bilo je dosta lepih akcija i šansi koje smo imali na utakmici. Bilo bi tragedija da nismo pobedili. Kada se sve sabere, momci su dobro uradili posao i to je za mene najveća satisfakcija. Uspeli su da shvate neke ideje koje smo želeli da pokažemo na terenu i na kraju se to isplatilo. Jedna lepa uspomena za igrače, debi iz snova za njih i podstrek da dobro treniraju i da sačekaju svoju šansu.“

Foto: AP Photo/Ashley Landis

Stojković je naveo da očekuje da će Srbija nastaviti sa dobrim rezultatima u ovoj godini.

„Još jednom čestitam igračima na pobedi, velikoj borbenosti i na svemu što su pokazali. To je put kojim moraju da idu. Počeli smo 2023. godinu pobedom, a nadam se da ćemo je i pobedom završiti“, zaključio je Stojković.

Srbija će 24. marta u Beogradu igrati protiv Litvanije u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

BONUS VIDEO VAR poništio remek-delo: Gol „rabonom“ kakav se viđa i potez za „Puškaša“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar