Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Dragan Stojković Piksi se osvrnuo na jednu od tema koja uvek iskače u prvi plan kada igraju fudbaleri Srbije , a to je kult reprezentacije i tom prilikom napravio paralelu sa vremenom u kojem je on igrao.

„Mi smo zaista bili jedna dobra generacija, velikih asova, velikih igrača i dobrih ljudi. Ne sećam se da je bilo klanova, ne da se ne sećam nego vam tvrdim. Klanova nije bilo, grupisanja nije bilo“ prisetio se Stojković svoje reprezentativne karijere.

PROČITAJTE JOŠ

„Znate kad počne da se piše, jao ovaj je bio dobar sa ovim, a ovaj sa ovim, toga nije bilo. Bili smo jako složna ekipa. To se videlo i na terenu da tako kažem“ rekao je novi selektor za Sport klub.

Stojković smatra da se situacija promenila kada je u pitanju današnji fudbal.

„Danas je drugo vreme, moramo da prihvatimo da se igra moderniji fudbal, da se živi sa visokom tehnologijom, da je protok informacija strahovito brz i da se svet promenio“.

On ističe da je na igračima da pokažu svoj talenat.

„U ovoj generaciji ima kvaliteta koji oni moraju da pokažu. Jedno je što mi njih hvalimo, što oni imaju potencijal i talenat, ako oni to ne pokažu, onda nema efekta“ smatra novi selektor.

On ističe da je na njemu da vrati kult reprezentacije ukoliko ga ne bude video kod nove generacije.

„Dres reprezentacije je najveća čast, bar sam se ja tako osećao. Ne znam, možda je kod ovih novih generacija drugačije, sa ovim telefonima, njihovim instagramima, tviterima, ali ako je tako na meni je to da promenim, da ih vratim na kolosek“, ističe Stojković.

Tvrdi da je ključ svega profesionalizam.

„Ne trebaju da budu isti, oni su svi različiti. Mnogo je teško raditi sa ljudima, a to je moj zadatak. U ponašanju jednog reprezentativca mora postojati doza ozbiljnosti, profesionalizma, i tog ponašanja kad šetate ulicom. Niste običan čovek. Obični ljudi mogu sebi dozvoliti toliko toga, to neće biti prokomentarisano, a kada slušate himnu, nosite dres, onda ta odgovornost mora da bude na visokom nivou“ kaže legendarni Piksi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar