Kvalifikacije još nisu ni počele, a Dragan Stojković Piksi se nalazi pred velikim izazovom, jer bi za predstojeće mečeve sa Portugalom, Republikom Irskom i Azerbejdžanom mogao da ostane bez tri veom bitna igrača.

Zbog mera u borbi protiv korone koje su na snazi u Francuskoj, postoji opasnost da trio reprezentativaca Predrag Rajković, Stefan Mitrović i Mihajlo Ristić propusti pomenute mečeve.

Svi prenosi na NOVA S

Utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru koje će Srbija igrati protiv Republike Irske, Portugala i Azerbejdžana će moći da se gledaju ekskluzivno na televitiji Nova S. Prtotiv Republike Irske 24. marta i Portugala 27. marta igraće se u terminu od 20.45, dok će treći meč na gostavanju Azerbejdžanu biti na programu 30. marta od 18.00.

Kovid presek u ovom trenutku jasno nalaže da ulazak u Francusku, iz zemalja van zemalja Evropske unije, podrazumeva obavezan desetodnevni karantin što znači da bi posle povratka iz Azerbejdžana trojac reprezentativaca u klubove moga tek 10. aprila. A, to nikome nije u interesu.

PROČITAJTE JOŠ

Izuzetaka od ovog pravila, jednostavno, nema.

U toku su, međutim, prema saznanjima Sport kluba intezivne diplomatske aktivnosti predstavnika Fudbalskog saveza Srbije i napori da se evidentan problem reši do vikenda. Sva tri fudbalera su imali značajnu ulogu reprezentaciji u poslednjim mečevima.

Rajković na golu, Mitrović kao štoper, Ristić sa ključnom ulogom na levoj strani, izborili su kod selektora Ljubiše Tumbakovića pozicije startera, neizostavni su sa poslednjih mečeva Remsa, Strazbura i Monpeljea u Ligi 1 i svi se nadaju pozitivnom odgovoru francuskih vlasti.

Sve bi trebalo da bude poznato uskoro jer je prvo okupljanje zakazano za 22. mart, dva dana pred premijeru protiv Republike Irske.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar