Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport.rs

Fudbaleri Srbije su uspeli da upišu pobedu u takmičarskim mečevima prvi put još od 17. oktobra prošle godine, ali to nije omelo Dragana Stojkovića Piksija, selektora "orlova", da se ponaša nadmeno i da "pada" na navijačke parole.

I dok su mnogi navijači tražili „njegovu glavu“, tačnije ostavku nakon užasnog izdanja „orlova“ na Evropskom prvenstvu, on za to ne mari nimalo.

PROČITAJTE JOŠ

Odlučio je čak da ode toliko daleko da drži lekcije navijačima kako bi trebalo da navijaju. Više ga je očigledno to zanimalo nego kako mu izgleda tim u poslednjih godinu dana.

Tako je na konferenciji za medije imao jednu ovakvu izjavu.

„Hoće neko da mi objasni, ja ne razumem, mi vodimo 2:0, neki tamo 80. minut i čujemo sa tribina ‘Ajmo, ajde svi u napadu’, pa te stvari ne razumem. Dobro, Jović je imao šansu za 3:0, ‘Ajmo, ajde, svi u napad’, a imaš 2:0, malo je za mene nerazumljivo. Treba ljudi da se edukuju malo. Kad imaš 2:0 mnogo je važno da si organizovan u odbrani, lako je reći ‘ajmo, ajde svi u napad“, odlučio je Piksi da se „posvađa“ sa navijačima u momentima kada su konačno bar malo uživali u igri reprezentacije.

Valjda je i Stojkoviću jasno da je dobio selektorsku poziciju baš zbog toga što zna više o fudbalu od onih koji uživaju u fudbalu. Ili će se obračunavati sa onim koji samo žele da njihova reprezentacija (konačno) pobeđuje. Krajnje nepotrebno u trenutku kada je prekinuta crna serija i kada postoji kakva takva euforija pred meč sa Španijom…

BONUS VIDEO Dragan Stojković Piksi posle poraza od Danske u Kopenhagenu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare