Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi proglašen je za najboljeg trenera u 2021. godini, na svečanoj ceremoniji u Beogradu.

Piksi je dobio posao na kormilu nacionalnog tima početkom ove godine i Srbija se plasirala na Mundijal u Kataru 2022. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Direktan plasman je izboren ispred Portugala i to pobedom nad ovom selekcijom u Lisabonu 2:1.

Piksi je na ceremoniji rešio i da se zahvali svima koji su mu pomogli, ali i da se našali, na sebi svojstven način.

„Je l’ mi dobar stajling, sviđa vam se? Zaista je velika privilegija stajati na ovom mestu u ovoj ulozi, to vam iskreno kažem. Vidimo da je konstatacija svih, cele nacije, da je ova godina uspešna i mnogo lepa za fudbal, kako reprezentativni tako i klupski. To je ono što vraća veru u fudbal, u šta mi moramo da verujemo i nastavimo da budemo bolji. Snežana mi uvek kaže da kad držim govore, da budem kratak, jer ljudi generalno ne vole da govore one koji mnogo pričaju, tako da ću probati da budem kratak da ne bih imao problema kad se vratim kući“, počeo je Piksi.

Porodicu je stavio u prvi plan kao mesto odakle Stojković kaže da crpi svoju motivaciju.

„Uvek kad se dese ovako lepe stvari, logično je i primereno da se zahvalite na podrškama koje ste imali, a imao sam ih zaista mnogo. Na prvom mestu najviše hvala porodici, jer ona je taj motor koji te tera. Porodica je ta odakle crpim motivisanost, kreativnost, sve ono što je potrebno da radim ovaj posao. Oni znaju da je to iskreno i najviše ih volim na svetu.

Piksi, Jelena Čanković i Dušan Tadić, Foto: Starsport

„Hvala i matičnoj kući, Fudbalskom savezu Srbije, zbog dve stvari. Prva je što ste me postavili na ovo mesto, dali mi poverenje da brinem o igri i rezultatima, a druga stvar je velika podrška. Bilo je fantastično od prvog dana, početka marta, pa do poslednje utakmice u Lisabonu. Svaki trener bi mogao da poželi nešto ovako nešto što sam imao“, nastavio je selektor.

Našalio se potom i sa lekarskim timom reprezentacije i kazao da ih „nije bilo briga za trenere“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Baš ih je bilo briga za trenere u kakvom su stanju, ali meni je primarno da su igrači zdravi. Kažu da uvek treba da budeš dobar i sa novinarima, pa srpskim medijima želim da uputim zahvalnost na korektnom odnosu. Od početka je vladala pozitivna atmosfera. Mislim da je vaše izveštavanje čak u jednom momentu bilo euforično i navijački, ali hvala u svakom slučaju“, kaže Piksi.

Podsetio je i da „svi željno išččekuju Nacionalni stadion“, za koji je uveren da će biti „beogradska lepotice“. Nada se i obnovi Čaira za koji veruje da će biti „niški lepotan“.

„Nagrade dolaze i prolaze, meni je drago zbog ovih momaka koji su shvatili poentu fudbalske igre, koji su shvatili kako treba igrati, kako se treba boriti. Uvek sam govorio, a to ovaj momak ovde (Tadić) može da vam potvrdi: „Igrate za narod, za porodice, za one koji drhte ispred televizora i čekaju da vide šta ćete uraditi. Tako samo nastavite, čestitam vam na velikom uspehu i ovo nije ništa šta ćemo uraditi, samo ne smem da im pričam“, naglasio je Piksi.

Čestitao je i Tadiću i Jeleni Čanković na priznanjima za najboljeg fudbalera i fudbalerku u Srbiji, ali Zvezdi i Partizanu na uspesima u Evropi.

BONUS VIDEO: Srbija se plasirala na Mundijal u Kataru, Piksi dobio mural

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare