Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/ AP Photo/Kyle Phillips)

Nikola Jokić još jednom pokazuje da pred njim nema granice koja je nedostižna. Čak i kada igra slabo, kao što je to bio slučaj protiv Oklahome (94:108) uspeva da ispiše istoriju.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski centar je na parketu proveo samo 25 minuta i za to vreme upisao, za njegove standarde, tek 13 poena, sedam skokova i tri asistencije.

Jedini put kada je ubacio manje poena bilo je Dalasu u oktobru (brojao do 11), ali je tada dodao i 16 skokova, te osam asistencija. Više je nego jasno da je ovo najslabija partija Srbina ove godine.

Čak ni ovo ga nije poremetilo da ispiše istoriju, pa je postao tek treći igrač u istoriji Nagetsa koji je postigao 9.000 ili više poena.

Aktuelni MVP je imao jednu fantastičnu asistenciju, kada je izbacio loptu kao iz praćke i pronašao slobodnog igrača.

Ipak, u Denveru će neke stvari hitno morati da se promene.

Majkl Meloun, trener Nagetsa, rekao je da mu se nije dopao odnos startera prema igri.

„Kao trener interesuje me da kada igrate i kada se takmičite to radite na pravi način. Nismo imali to od naše prve petorke“, istakao je Meloun.

Aleksej Pokuševski nije upisao nijedan poen za 13 minuta na parketu, ali je stigao do jednog skoka.

U Oklahomi se posebni istakao Šej Gildžeus-Aleksander koji je stigao do tripl-dabl sa 27 poena, 11 skokova i 12 asistencija, bio je ovo prvi tripl-dabl nekom igrača Oklahome od sezone 2018/2019 kada je to uradio Rase Vestbruk.

„Ne pratim statistiku dok igram. Trudim se da pobedim i da napravim najbolju košarkašku akciju prilikom svakog poseda na obe strane parketa i šta god da se desi, desi se“, rekao je Šej.

Pratio ga je Darijus Bizli sa 17 poena i 11 skokova, dok je Lu Dort dodao 15. Zanimljivo nijedan igrač u Denveru nije prešao magičnu brojnu od 13 na koliko se zaustavio srpski centar.

Četvrtak

Atlanta – Orlando 98:104

Boston – Klivlend 111:101

Čikago – Toronto odloženo

Milvoki – Hjuston 126:106

Oklahoma – Denver 108:94

Sakramento – LA Klipers 89:105

Standings provided by SofaScore LiveScore

Foto: Prinstscreen sofascore.com
Foto: Prinstscreen sofascore.com

BONUS VIDEO Izjava Jokićevog trenera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar