Dušan Tadić
Foto: EPA-EFE/VI-Images / Maurice van Steen

Amsterdamski Ajaks objavio je da je Dušan Tadić oborio svetski rekord po broju asistencija u jednoj kalendarskoj godini.

PROČITAJTE JOŠ:

Tadić u sredu uveče nije upisao nijednu asistenciju u pobedi nad Fortunom Sitard (5:0), a dotle je imao 35 uspešnih dodavanja u 2021. godini.

Jurio je rekord Lionela Mesija koji je imao 36 asistencija, ali su ljudi koji vode zvanični nalog Ajaksa uračunali svom kapitenu i dve asistencije sa prijateljskih utakmica.

Kada bi se sa prijateljskih računale asistencije i Mesiju, Argentinac bi imao 40 asistencija, a posle ove objave Ajaksa nastala je velika polemika.

Navijači su ljuti i pitaju se kako jedan tako veliki klub može da plasira dezinformacije, drugi traže da se objava obriše, a treći kažu da je Tadić zaista imao 37 asistencija.

Navode tu 26 u Erediviziji, tri u Ligi Evrope, jednu u Ligi šampiona i šest u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u dresu Srbije.

Podaci su različiti i ne poklapaju se ni na različitim statističkim platformama, pa će po svoj prilici polemika o tome je li rekord oboren, ili nije, potrajati još neko vreme.

Foto: Printscreen Twitter
Foto: Printscreen Twitter

BONUS VIDEO: Gol i dve asistencije Tadića protiv PSV-a

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar