Dušan Tadić je najbolji fudbaler Srbije za 2021. godinu i dobio je priznanje na svečanoj ceremoniji u Beogradu. Ovo je njegova treća Zlatna lopta i po tome je rekorder naše zemlje.

PROČITAJTE JOŠ

Tadić je vodio tim Srbije do Svetskog prvenstva, stoji rame uz rame sa Lionelom Mesijem po broju asistencija u kalendarskoj godini.

U presudnom meču sa Portugalom u Lisabonu, dao je gol i asistirao je Aleksandru Mitroviću, a Srbija je ostvarila pobedu vrednu Mundijala.

„Velika je čast i zadovoljstvo biti ovde u ovako lepom društvu. Stvarno lepa godina za mene na timskom i individualnom planu. Titule, Liga šampiona, rekordi i ono što je za nas najbitnije, plasman na Svetsko prvenstvo. Za to najveću zahvalnost dugujemo vama, gospodine Stojkoviću. Čovek koji je pokazao šta se desi kada kreativni i inteligentni ljudi uzmu stvari u svoje ruke. Onda se desi ono što je bilo nama. Desi se magija, dese se lepe stvari, sreća, radost, veselje. I stvarno hvala na tome“, rekao je Tadić na ceremoniji.

On se zahvalio i ljudima iz Fudbalskog saveza Srbije kao „servisa igrača“, a priznanje mu je uručio direktor reprezentacije Stevan Stojanović.

„Hvala i saigračima bez kojih ništa ne bi bilo moguće. Pokazali smo jaku bitnu stvar, slogu i zajedništvo. Svi u ovoj prostoriji treba da se zamislimo nad time. To su neke krucijalne stvari, a ova naša mala zemlja, kad god se držimo zajedno, ne može nam niko ništa, tad smo najbolji. Kad smo složni i zajedno, uvek ćemo ostvariti rezultat. Svi treba da mislimo o tome i da se držimo zajedno, jer smo svi jedno“, rekao je Tadić.

BONUS VIDEO Tadić se krstio pre penala, proslavio ga vičući na srpskom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar