Đanluiđi Donaruma; Foto: EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Đanluiđi Donaruma mogao bi veoma brzo da napusti ekipu Pari Sen Žermena, javljaju italijanski mediji.

Donaruma je u Pariz stigao kao najbolji igrač Evropskog prvenstva ove godine i očekivalo se da će zauzeti standardno mesto među stativama tima iz Pariza.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, to se nije desilo, a glavni konkurent mu je trostruki osvajač Lige šampiona Kejlor Navas.

Parižani su odigrali devet mečeva od početka sezone, a Donaruma je odigrao samo dva, zbog čega je izrazio nezadovoljstvo.

Nezahvalano je porediti iskusnog Navasa i mladog Donarumu, koji je svoje kvalitete već pokazao na najvećoj sceni, ali činjenica je da obojica mogu biti prvi golmani u najjačim evropskim klubovima.

Problem je što se trenutno nalaze u istom, a Maurisio Poketino ne može da se odluči za glavni izbor.

Trener „svetaca“ pokušao je da smiri tenzije po tom pitanju komentarima da će obojica dobijati priliku u zavisnosti od utakmice i protivnika, ali Italijani imaju potpuno drugu verziju priče.

Pojedini italijanski mediji pričaju o takozvanom „južnoameričkom klanu“ u svlačionici Parižana. U taj klan svrstavaju i Navasa, a pored njega tu su naravno Lionel Mesi, Anhel Di Marija, Markinjos i Nejmar.

Na osnovu svega navedenog stiče se utisak da su Parižani hteli samo da pokupe najbolje sa „letnje pijace“ bez jasne ideje šta i kako dalje.

Izvesno je da Donaruma neće još dugo čekati i da je njegova glavna želja da igra konstantno.

Donarumin verni agent Mino Rajola mogao bi stvar da preuzme u svoje ruke i otpočne pregovore sa Juventusom, koji nije imao dovoljno želje i sredstava da se bori sa Parižanima oko Donaruma. Ipak, situacija od leta se promenila, Juventus je očajno otvorio sezonu, a italijanski golman je nezadovoljan, pa se interesi mogu poklopiti.

BONUS VIDEO Top 5 fudbalskih transfera 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar