foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Fudbalska reprezentacija Srbije, koja još uvek nema selektora, odigraće dva meča od 21. do 31. januara u sklopu turneje u Severnoj Americi. U Dominikanskoj Republici su posebno uzbuđeni jer će im u gosti doći "orlovi".

I dok je mesto šefa stručnog štaba i dalje u potpunoj magli, reprezentacija je već dogovorila nove izazove.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog termina koji nisu u sklopu onih koje FIFA predlaže za odigravanje prijateljskih mečeva, očekuje se da selekcija bude sastavljena od igrača iz domaće Superlige, piše „Žurnal“.

Do okupljanja koje je zakazano za 21. januar bi „orlovi“ trebalo da dobiju novog šefa stručnog štaba, a zatraženo je od klubova da predolože po dvojicu fudbalera na različitim pozicijama.

Ipak, otežavajuća okolnost je što već polovinom januara većina naših klubova putuje na zimske pripreme.

I dok čekamo da vidimo ko će preuzeti selektorsku poziciju, iz Dominikanske Republike potvrđuju da su zakazali duel sa „orlovima“ 25. januara u Santo Domingu.

Domaćin je silno nahvalio našu selekciju, pa selektor i čelnici da je ovo čak i istorijski uspeh za FS Dominikanske Republike.

„Sa radošću vas obaveštavamo o prijateljskom susretu sa reprezentacijom svetske klase kao što je Srbija, rival visokog profila koji se nalazi na 30. mestu FIFA rang liste. Dugo smo radili na organizaciji ovog izazova i želimo da se zahvalimo Fudbalskom savezu Srbije što je prihvatio naš poziv“, izjavio je predsednik Fudbalskog saveza Dominikanske Republike Ruben Garsija Siprijan.

Trener Dominikanaca Žak Pasi imao je samo reči hvale o našoj selekciji.

„Što se tiče mečeva protiv Portorika i Srbije, imamo važne tačke koje bih želeo da ostvarimo. Prvo, gotovo 14 meseci nije igrao nacionalni tim, pa će ovako stručni štab moći da se upozna sa 38 igrača, ali to ne znači da će svi igrati u ta dva susreta. Da bih istakao nivo protivnika tu je sa jedne strane Portoriko, koji će imati igrači iz MLS i USL lige, koji vole da se takmiče i pokazaće nam gde smo u ovom momentu, a tu je i Srbija koja je istorijsko dostignuće Fudbalske federacije Dominikanske republike. Već dva čitava meseca radimo na ugovaranju ovog meča i ne treba zaboraviti da je to tim koji je pobedio Rusiju sa 5:0. Ovaj događaj treba da pokaže da naš tim može da učestvuje i da se takmiči na turnirima“, rekao je selektor domaćina.

Šest dana kasnije bi naša selekcija trebalo da odmeri snage sa SAD, ali zvanične potvrde tog sureta još uvek nema.

Dominikanka Republika je trenutno 149. reprezentacija na FIFA rang listi i nije odigrala ni meč u zadnjih 14 meseci (2. oktobar 2019. protiv Kube 0:0).

Podsetimo, i ranije je selekcija fudbalera iz domaćih klubova igrala za našu zemlju, a poslednji put se to desilo početkom 2017. godine kada je odmerila snage sa SAD (0:0).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare