Dušan Tadić
Dušan Tadić; Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Ovo postaje pomalo dosadno

Bivši holandski fudbaler Vesli Snajder po ko zna koji put ove sezone uputio je kritike na račun Dušana Tadića, kapitena Ajaksa.

„Kopljanici“ neće osvojiti titulu u Holandiji ove sezone, ispali su i iz evropskih takmičenja, dok su u finalu Kupa poraženi od PSV-a.

PROČITAJTE JOŠ:

Gledajući kroz brojke i ocene, Tadić uopšte nema lošu sezonu (devet golova i 16 asistencija samo u ligi), ali izgleda da Snajder ima neke posebne kriterijume.

„Zaslužuje poštovanje za sve ono što je uradio do sada u Ajaksu. Došao je pre nekoliko godina, uradio sjajne stvari i svi su ga poštovali, bio je primer koji svi prave. Ali, to je završeno i sam bi to trebalo da shvati. Ljudi iznad njega kao da bi mu dozvolili da šeta po terenu sa 50 godina“, rekao je Snajder.

U raspravu o Tadiću uključili su se i Sjerd Mosu i Kenet Peres, bivši igrač Ajaksa i AZ Alkmara.

„Pitanje je da li će mu reći, ostaješ, ali igraćeš manje, ne verujem u to. Jer, u pitanju je njegov ego, ambicija, on je takav, pa neće prihvatiti“, rekao je Peres.

PROČITAJTE JOŠ:

TV analitičar Dik Sinteni je takođe imao svoj stav.

„Ako ga puste, da sam na mestu PSV i Fejenorda, odmah bih probao da ga angažujem. Kritikuju ga bez razloga“, rekao je Santini na konto potencijalnog odlaska Tadića iz Amsterdama.

Teško je za očekivati da će Tadić otići iz Ajaksa, jer bi tamo trebalo i da završi profesionalnu igračku karijeru.

Dušan Tadić je ove sezone odigrao 44 meča za Ajaks i na njima je zabeležio učinak od 11 golova i 20 asistencija, a tokom čitave karijere u Ajaksu je na brojci od 103 gola i 111 asistencija na 238 nastupa.

Što se tiče Snajdera, koji je igrao na istoj poziciji kao Tadić, odigrao je za Ajaks ukupno 180 mečeva i na njima je imao učinak od 58 golova i 47 asistencija. Kasnije je nastupao za Inter, sa kojim je osvojio i Ligu šampiona, ali i Galatasaraj, Al Grafu i Nicu.

BONUS VIDEO Lična karta – Dušan Tadić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar