Dragan Đilas Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde (SSP), reagovao je na optužbu Slaviše Kokeze, predsednika Fudbalskog saveza Srbije, da je bacio oko na kasu nacionalnog saveza i da ga zato napada, iako se optuženi nije uključivao u raspravu prvog čoveka FSS sa bivšim i sadašnjim reprezentativcima.

PROČITAJTE JOŠ

„Ničim izazvano Slaviša Kokeza pokušava da me upetlja u svoj lični obračun sa reprezentativcima Srbije i po diktaturi svog šefa me lažno optužuje da hoću da preuzmem Fudbalski savez Srbije“, rekao je Đilas.

On je u saopštenju za javnost po tačkama obrazložio zašto je morao da reaguje.

„Istina je:

1. Nisam izgovorio ni jednu jedinu reč o Slaviši Kokezi, Fudbalskom savezu Srbije i fudbalu u Srbiji

2. Nemam nikakvu ambiciju da se bavim Fudbalskim savezom Srbije

3. To što sam do 2016. vodio Košarkaški savez Srbije nije nikakva osnova da bilo ko pomisli da imam bilo kakvu nameru u vezi sa fudbalskim savezom. Jer, kao što je poznato, košarka se igra rukama i zabranjeno je da loptu dirate nogom, dok se fudbal igra nogama, a ne rukama.

4. Kada sam preuzeo Košarkaški savez Srbije zatekao sam minus od 1,4 miliona evra, a kada sam izašao iz saveza ostavio sam u kasi ozbiljan plus i medalje sa velikih takmičenja u svim kategorijama

5. Onaj ko napada Nemanju Vidića ne želi dobro srpskom sportu, jer zbog sportista poput Vidića deca u Srbiji se bave sportom i maštaju kako će igrati za svoju zemlju

O političkim procenama Slaviše Kokeze neću da govorim, a ne bi smeo ni on. UEFA strogo zabranjuje bilo kakav uticaj države i politike na fudbal, a još strože zabranjuje funkcionerima saveza da se bave politikom“, navodi Đilas u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare