foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Fudbalski klub Dinamo iz Zagreba mnogo je zarađivao, ali mu je mnogo novca i nestajalo.

„Zlatna fudbalska koka“ Hrvatske „očerupana“ je čini se, napola, pošto portal Indeks piše da je čak osam i po miliona evra nestalo za samo dva transfera.

PROČITAJTE JOŠ:

Ognjen Naglić, član Izvršnog odbora Dinama opisao je kako se to desilo i zašto veruje da su Miroslav Rožić i ostali „Mamićevi ljudi“ prekršili Statut kluba.

„Ne radi se ni o kakvom sukobu Mamić – Antolić. Naime, deo Izvršnog odbora i Skupštine ne želi da se grubo krše zakoni Hrvatske. Žele da prestane izvlačenje novca iz Dinama, to jest da se Zdravku Mamiću onemogući da iz zbega u BiH u“pravlja sportskom politikom kluba, dakle dovođenjem i prodajom igrača“, rekao je Naglić za Indeks.

Zdravko Mamić je godinama „vedrio i oblačio“ u zagrebačkom klubu, ali je već neko vreme u Bosni i Hercegovini, gde je rekao da je spreman da služi zatvorsku kaznu.

Zdravko Mamić
Zdravko Mamić; Foto: EPA/ANTONIO BAT

„Od 2016. do 2021. Dinamo je raznim menadžerima za posredničke usluge isplatio više od 250 miliona kuna (33,3 miliona evra prim. aut). Inače UEFA preporučuje tri odsto, a tolerantna marža je do deset posto. Dinamo je u spomenutom periodu isplaćivao u proseku 18,18 odsto“, kaže Naglić.

Mamić je osuđen prvostepeno na šest i po godina zatvora zbog izvlačenja 15,3 miliona evra iz Dinama, a kaznu je posle osiječkog Županijskog suda, potvrdio i Vrhovni.

„Dogodilo se uz to (mimo ovog iznosa) da je posao prelaska Nikole More u moskovski Dinamo vredeo devet miliona evra, a da je u klub ušlo četiri i po miliona. Za prelazak Ante Ćorića u Romu su Italijani isplatili osam miliona evra, a klub je dobio samo četiri miliona“, naveo je Naglić.

I jedno i drugo su, kaže on, „posledica štetnih odluka iz 2014. i 2015. godine“.

„A na to je na sednici Izvršnog odbora prvi upozorio baš Krešimir Antolić, utvrdivši da se tako ne može dalje“, kaže Naglić. Mamić je stoga u Bosni u bekstvu i naveo je da je spreman da tamo služi kaznu zatvora.

BONUS VIDEO Vlahović: Sve što se priča su gluposti i nebuloze

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar