Dinamo - AEK Foto:EPA-EFE/DANIEL KASAP

Situacija i dalje komplikovana

Hrvatska policija uhapsila je devetoricu navijača Dinama čije izručenje traži Grčka.

Svi uhapšeni su članovi navijačke grupe „Bed Blu Bojsi“, a traga se za još jednom osobom sa dostavljenog spiska.

PROČITAJTE JOŠ:

Petorica huligana su uhapšena već u petak, nakon čega su odvezeni u pritvor na Oranice, dok su četvorica privedeni u subotu. Međutim, policija „iz taktičkih razloga“ ne želi ništa javno da objavljuje, pa su sve informacije nezvanične, a hrvatski mediji se pozivaju na dobro obaveštene izvore.

Nad uhapšenima navodno nije sprovedeno nikakvo kriminalističko istraživanje, već je postupano u skladu sa evropskim nalogom za hapšenje.

Grci su tražili izručenje ovih navijača zbog sumnje da su učestvovali u naredima pred meč Dinama iz Zagreba i AEK-a iz Atine u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona. U tom sukobu ubijen je jedan grčki državljanin.

Nekoliko Hrvata je nakon nereda uspelo da pobegne u Italiju, a zatim se kopnenim putem vrati u Hrvatsku, barem tako kažu nezvanične informacije iz Hrvatske.

Inače, „Bed Blu Bojsi“ su u međuvremenu pokrenuli prikupljanje novčane pomoći za odbranu oko 100 uhapšenih navijača i dosad su prikupili oko 180.000 evra, od čega je oko 100.000 evra već prebačeno u Grčku. Deo novca dobili su advokati koji brane uhapšene huligane, a deo je poslat pritvorenima za lične potrebe.

Navodno, uslovi u zatvorima u Grčkoj su veoma loši, a neki Hrvati nemaju čak ni vodu za piće.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar