Vejn Runi
Vejn Runi; Foto: EPA-EFE/Aleksandra Szmigiel / POOL

Loš dan za Derbi kaunti, Vejn Runi bi da ostane pod jednim uslovom.

Fudbaleri Derbi kauntija ispali su u treću englesku ligu, pošto su u Londonu izgubili od Kvins Park Rendžersa sa 0:1, u utakmici 43. kola Čempionšipa.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedini gol postigao je Luk Ejmos u 88. minutu.

Na ispadanje Derbija u treću ligu uticao je i rezultat utakmice Redinga i Svonsija, 4:4. Reding je izjednačio u petom minutu nadoknade golom Toma Mekintajera.

Derbiju je na početku sezone oduzet 21 bod zbog finansijskih problema, pa posle 43 utakmice u drugoj ligi ima 31 bod i nema nikakve šanse da se izbori za opstanak.

Menadžer Derbi kauntija Vejn Runi rekao je posle ispadanja da će ostati i pokušati ponovo da izgradi klub, ako se pojave novi vlasnici.

Runi je, međutim, naveo da neizvesna situacija u kojoj se Derbi nalazi dovodi i sam klub i njegovu poziciju u sumnju.

„Preuzimanje kluba mora da se dogodi. Ako se to ne desi, onda se zaista brinem gde će klub završiti. Budućnost kluba je u pitanju, ako se (preuzimanje) ne dogodi, moja budućnost je u pitanju, tako da se to mora“, rekao je Runi, preneo je Skaj.

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

„Ako dođe do preuzimanja, želim ponovo da izgradim klub. Svake sedmice gledate šta navijačima znači klub, ovo je poseban, veliki klub i svi smo ponosni što smo u njemu, a ja želim da budem neko ko će vratiti srećne dane“, naveo je nekadašnji kapiten Mančester junajteda.

Podsetio je da je ekipa na terenu osvojila 52 boda, ali tabela pokazuje drugačije zbog kazne.

„Ovo je složena situacija. Žao mi je igrača pošto smo osvojili 52 boda i u normalnim okolnostima bismo bili u bezbednoj zoni. Platili smo cenu onoga što su nam prethodni vlasnici ostavili. Jedino su prethodni vlasnici krivi, a mi plaćamo cenu. Siguran sam da je i za njega, Mela Morisa, ovo tužan dan pošto je navijač Derbija i siguran sam da će biti razočaran“, dodao je Runi.

BONUS VIDEO: Debakl Sitija u meču sa Liverpulom u prvom poluvremenu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar