Dejan Stanković; Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Dejan Stanković, trener fudbalera Crvene zvezde, kojem su supruga Ana i sin Filip u Milanu, pričao je za italijanske medije o pandemiji koronavirusa, kao i o tome da mu ne pada na pamet da tera svoje fudbalere da treniraju u ovo nevreme.

Legendarni Dejan Stanković je u razgovoru za italijansku Republiku rekao da je svestan ozbiljnosti situacije, pre svega u Italiji, koju doživljava svojom drugom kućom, s obzirom na to da je decenije proveo igrajući na Apeninima, za Lacio i Inter.

PROČITAJTE JOŠ

„Supruga Ana i sin Filip se trenutno nalaze u Milanu, dok sam ja u Beogradu sa Aleksandrom i Stefanom. U redu smo, ali se brinem, pošto vidimo kakve se stvari događaju u Lombardiji. Italiju osećam kao deo sebe, ona je moj drugi dom“, izjavio je Stanković.

Osvrnuo se nekadašnji reprezentativac Srbije i čovek velikog srca, koji je prvi od srpskih sportista uputio državi donaciju u vidu respiratora, i na fudbal koji je stao gotovo svuda u Evropi.

„Realan sam. Ne želim da tim trenira, čak i kada bi me naterali, poručio bih igračima da ostanu kod kuće. Ovo moramo da shvatimo izuzetno ozbiljno, a ja svaki dan vidim ljude koji i dalje ne shvataju ozbiljnost situacije. Ostanite kod kuće, volite život da biste kad sve prođe zagrlili svoje najmilije“, još jednom je uputio jasnu poruku trener Crvene zvezde Stanković.

Podsetimo, fudbaleri srpskog šampiona uveliko treniraju kod kuće.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram