MFoto: Srdjan StevanovicStarsport

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković kaže da je u meču sa Klužom video borbu dva veoma jaka tima i zadovoljan je plasmanom u Ligu Evrope.

Crveno-beli su u dva meča pobedili Kluž sa 4:0 i 2:1 i peti put zaredom u grupnu fazu nekog od dva najjača evropska takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Stanković je ponovio da je to veliki uspeh, koji je ponovio, jer je i lani njegov tim igrao isto takmičenje.

„Obradovalo me je sve danas. Ovo je veliki rezultat, ali kako ko gleda… Peti put igramo u nizu Evropi, a Liga Evrope je mnogo kvalitetnija ove sezone. Zadovoljan sam. Išli smo na pobedu, slavili smo, a da li je moglo drugačije? Mogli su da daju gol iz penala. Iznenadili su me Dragović i Degenek, kapa dole kako su izdržali, nisam mogao da verujem da su izašli. Čestitam igračima“, rekao je Stanković posle meča.

On se osvrnuo i na pritisak koji trpi na kormilu srpskog šampiona.

„Pritisak kakav sam ovde doživeo, nisam nigde video… Nisam nijednom bio blizu ostavke. Dobro radim svoj posao. Ima trenera koji su smenjeni i koji će biti smenjeni. Dobro je kada imaš osmeh. Volim ovaj klub, ceo stručni štab. Osmeh je bitan, kada ga ne bude bilo to je to. Kao što sam mogao da odem, nisam hteo. Da li ću da odem sutra? Samo ja znam što sam ostao. Neću biti na smetnji. Nikada nećete mi znati koliko mi znači ovaj klub“, dodaje Stanković.

Na pitanje da li žali za Ligom šampiona i porazom od Šerifa iz Moldavije koji se plasirao u elitno takmičenje, Stanković kaže da ne žali.

„U Ligi Evrope smo i ništa neće pokvariti ovo veče. Da li smo mogli u Ligu šampiona, to je sad za diskusiju… Sad može da dođe bilo ko, nama je zagarantovano šest utakmica u Evropi. Ostvarili smo glavni cilj“, konstatovao je trener Zvezde.

Naglasio je i da mu ne bi smetalo da Zvezdi zapadne Lacio koji poslednjih sezona prikazuje veoma solidna izdanja.

„Može i Lacio, nije da pretim… Voleo bih da se vratim u Rim kao i u Milan što sam se vratio“, rekao je Stanković.

BONUS VIDEO: Atmosfera na stadionu Crvene zvezde

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar