Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković otkrio je zbog čega nije vratio na teren Aleksandra Kataija, koji se oporavio posle koronavirusa, ali nije zaigrao protiv Kolubare.

Zvezda je u subotu pobedila Kolubaru u Lazarevcu sa 7:1, u meču 13. kola Superlige Srbije, a Stanković je imao razloga za zadovoljstvo.

PROČITAJTE JOŠ:

„Izgleda mnogo dobro kada otvoriš utakmicu na vreme i za razliku od drugih utakmica ovde je svaki šut ulazio u gol, osim penala koji smo promašili. Čestitam momcima na odnosu, od prvog minuta do poluvremena stvarno dati šest golova za 45 minuta je velika stvar i odgovornost za dres koji nose. Uspeli smo da izrotiramo i da već na startu drugog poluvremena odmorimo momke, damo drugima šansu koji nisu imali minutažu“, rekao je Stanković posle meča, a prenosi zvanični sajt.

Posebno se osvrnuo na detalj iz 88. minuta, kada je sedamnaestogodišnji rezervista Marko Lazetić postigao gol, četrdesetak minuta nakon što je dobio šansu.

„Čestitam malom Lazetiću na debitantskom golu, neka zapamti dobro šta znači dati gol za Zvezdu i neka to nosi kroz karijeru. Svim momcima za odnos prema igri desetka, teren je bio zaista težak. Hteli smo Aleksandru Kataiju da damo minute, ali kada smo videli kakva je situacija sa terenom nisam želeo da se upustim u rizik. Čestitke Zvezdi i idemo dalje“, rekao je šef struke crveno-belih.

Srpskom šampionu, posle reprezentativne pauze sada sledi i nastavak takmičenja u Evropi, a rival će biti Mitjiland, 21. oktobra od 18 sati i 45 minuta. Zvezda posle dva odigrana meča u grupi ima šest bodova.

„Svi zajedno moramo da budemo koncentrisani, mnogo teška utakmica protiv nezgodnog protivnika, snažnog, jakog, direktnog, brzog i uigranog. Ali naravno imamo i mi naša adute, nećemo se sigurno sklanjati i bežati, što bi rekli ‘bežati nećemo, plena se ne odričemo’. Uspeli smo da odmorimo igrače koji će igrati i biće spremni sigurno“, zaključio je Stanković.

BONUS VIDEO: Milan Karadžić otkriva da li posle VAR-a u srpski fudbal stiže još novih tehnologija 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar