Alaba možda ostane u Bajernu, traže ga Čelsi i Juventus
Foto: EPA-EFE/Lukas Barth-Tuttas

David Alaba bek koji ove godine prelazi u Real Madrid iz Bajern Minhena, kaže da nije ni razmatrao druge opcije za nastavak karijere.

Alaba je u Bajernu proveo deset godina kao prvotimac, posle kratkog boravka u Hofenhajmu i u „kraljevski klub“ stiže kao slobodan igrač zbog isteka ugovora.

#related-news_0

„Nisam razmatrao druge klubove, ali Real Madrid mi je svakako bio prvi na listi. Kao bajern Minhen, ovo je jedan od najvećih klubova na svetu i sa specijalnom istorijom i tradicijom. Ovde je igralo mnogo velikih igrača, u Realu koji ima mnogo pobeda i titula. Hoću da im se priključim da nastavim ovu uspešnu priču sa navijačima i klubom“, rekao je Alaba.

Alaba dolazi u klub koji je nedavno napustio Zinedin Zidan.

„Blankosi“ su prošli kroz napornu sezonu, jer su titulu u Španiji umalo preoteli od Atletiko Madrida u poslednjem kolu, ali se na kraju ipak radovao.

Da podsetimo, Austrijanac je za deset godina u Bajernu osvojio dve Lige šampiona, deset titula prvaka Nemačke, šest Kupova, tri Superkupa, dva evropska Superkupa i isto toliko trofeja Svetskih klupskih prvenstava.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram