Foto: Srdjan Stevanovic

Darko Miličić prvi put ispričao kako je završio sa Gurovićem, Teodosićem, Aleksandrovim i Ilićem na tribini protiv Rendžersa 2007.

Crvena zvezda je pre 15 godina imala priliku da uđe u Ligu šampiona, izgubila je od Rendžersa sa 1:0 u Glazgovu, u Beogradu je bilo 0:0.

PROČITAJTE JOŠ

Te utakmice iz 2007. na Marakani odlično se seća Darko Miličić. U lepom mu je sećanju zbog druženja sa navijačima i zvezdašima iz reprezentacije, a uspomene je prvi put evocirao za Nova.rs.

Na tribinama je bilo spektakularno, stadion je bio krcat, a posebno su na severu atmosferu podigli Milan Gurović, Nemanja Aleksandrov, Miloš Teodosić, Mile Ilić i Darko Miličić.

„Bilo je vrhunski, sećam se da je tada Gurke bio tu, Aleksandrov, Mile, Teo… Bio sam u Americi, navijač sam Zvezde, pa nisam imao mnogo vremena da joj se posvetim i da gledam utakmice. To je bila prava prilika da budem sa braćom na severu, sećanje na taj dan je prelepo. Bio sam i posle toga uz Zvezdu dosta redovniji kada su to obaveze omogućavale. Šteta samo što nismo prošli, ali šta ćeš“, kaže Miličić za Nova.rs.

Otkrio je i čija je inicijativa bila da se dođe na Marakanu u dresovima.

„Bile su u toku pripreme reprezentacije i desilo se sve jer je Gurke predložio, on je već bio u Zvezdi, pa je bio dosta euforičan zbog atmosfere pred kojom je igrao. Na njegovu inicijativu smo se dogovorili da ćemo ići. Svi mi koji smo delije smo se složili, i tako se dogodilo.“

Foto: Srdjan Stevanovic

Miličić prati fudbalsku i košarkašku sekciju redovno, a nada se i da će večiti rival u Evropi praviti dobre rezultate u oba sporta.

„Pratim koliko stignem, Zvezda konstantno napreduje na svim frontovima koje pratim i to je super, u fudbalu i košarci. Bitno je da je Zvezda jaka, da je Partizan jak i da fudbalska i košarkaška scena izgleda ozbiljnije. Sada sam u Skupštini KK Crvena zvezda i iz prve ruke vidim da se radi stvarno ozbiljno. U fudbalu, dosta su uspešno prolazili i nadamo se prolazu, idemo dalje. Nadam se da će biti snage i energije da se odigra dobro. Sve su to kvalitetni klubovi u osmini finala, ali mislim da smo dobro prošli sa žrebom. Nema tu opuštanje protiv bilo koga, ali da smo mogli da biramo, izabrali bismo Rendžers“, zaključio je Miličić, koji se posle karijere i povratka u Srbiju okrenuo poljoprivredi.

Zvezda gostuje Rendžersu u osmini finala Lige Evrope u četvrtak u 21.00, revanš je sedam dana kasnije u Beogradu.

BONUS VIDEO Bata Zimonjić: Miličićevi fizički testovi iz Hemofarma su bili čudo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar