Foto: EPA PHOTO ANSA/FALZONE

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Darko Kovačević je naveo da je vreme napadača njegovog tipa prošlo, ali je ipak izdvojio jedno ime.

Za njega, pravi naslednik legendarnih „devetki“ je Dušan Vlahović.

On je za portal novinara Đanluke di Marcija govorio o teškim momentima u životu, a što se tiče nedavnog oružanog napada naveo je samo da su stvari u rukama policije.

Nekadašnji napadač je govorio o reprezentaciji Jugoslavije i dodao da je dva sna srušila jedna ekipa – Holandija.

„Jak tim smo imali… Savićević, Mijatović, Jugović, Milošević, Jokanović, Stanković, Đukić… Nije bilo lako pronaći 11 igrača. Šteta je da nismo uradili nešto veliko, nedostajalo nam je sreće“.

Era ofanzivaca poput njega, klasičnih „devetki“ je prošlost.

„Vreme Vijerija, Batistute, Morijentesa više ne postoji. Sada treneri forsiraju drugačiju igru. Čak i Čiro Imobile koji postiže mnogo golova je drugačiji tip igrača. Čista devetka je Dušan Vlahović iz Fjorentine. Uskoro će dobiti poziv i od reprezentacije Srbije“.

Za njega, Zinedin Zidan je najbolji fudbaler ikada.

„Šta je radio na treningu… Nismo pokušavali to ni da ponovimo. Za mene je on broj jedan. Hteo sam da ostanem u Juventusu, ali mi sa 27 godina nije bilo lako da dobijem minute u konkurenciji Del Pjera i Inzagija“.

Napustio je Juventus i postao saigrač Siniše Mihajlovića u Laciju.

„Jaka konkurencija, dogodili su se i problemi u klubu pa sam brzo otišao u Španiju. Sećam se pritiska navijača… Tu je bio i Siniša. Često se čujem sa njegovim pomoćnikom Tanjgom, bio je siguran da će Siniša pobediti bolest. Uvek je želeo da pobedi, uvek je bio lider, a to je i sada kao trener“, zaključio je Kovačević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar