Đanluka Vijali; Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Legenda italijanskog fudbala Đanluka Vijali u jeku pandemije koronavirusa, saopštio je da je pobedio rak pankreasa. I to nakon 17 meseci hemioterapije!

Nekadašnji fudbaler Juventusa i reprezentativac Italije, rekao je da je posle velike borbe poslednji pregled pokazao da nema više bolesti, kao i da je iza njega izuzetno težak i stresan period.

Srećan je Đanluka Vijali što je pobedio rak, ali je ujedno i tužan zbog pandemije koronavirusa, koja na Apeninima nemilosrdno odnosi ljudske živote.

„Dobro sam. U decembru sam završio 17 meseci hemioterapije, jedan ciklus od osam, a drugi od devet meseci. Bilo je teško, čak i za nekog jakog kao što sam ja. Psihički i fzički. Testovi su pokazali na da nema bolesti“, izjavio je Vijali za italijansku Republiku.

Bivši napadač i menadžer Čelsija, kaže da je konačno onaj stari kada se pogleda u ogledalo.

„Ozdravio sam, vidim to kada se pogledam u ogledalu. Vidim da mi rastu dlake, ne moram da crtam obrve olovkom. U tom pogledu, osećam se srećnim u poređenju s drugima. Tu mislim na one koji su dovedeni u bolnicu i koji se bore protiv koronavirusa. Koji umiru sami, jer njihovoj porodici i rođacima nije dozvoljeno da budu uz njih zbog zaraze“, rekao je Vijali.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram