Foto: EPA-EFE/FERNANDO VELUDO

De Rosi je preuzeo Romu umesto Murinja.

Novi trener fudbalera Rome Danijele de Rosi izjavio je u utorak da je spreman da se suoči sa izazovima koji rimski klub čekaju do kraja sezone.

Pročitajte još

De Rosi je u utorak imenovan za novog trenera Rome umesto Žozea Murinja, koji je dobio otkaz.

„Znamo kakva je povezanost Danijelea i kluba i srećni smo što možemo da ga predstavimo kao novog trenera. Verujemo da liderstvo i ambicije koje su ga uvek krasile mogu da budu i presudne u ostvarivanju ciljeva koje ekipa ima pred sobom do kraja sezone“, navodi se u saopštenju Rome, koje su potpisali vlasnici kluba Den i Rajan Fridkin.

De Rosi je ugovor sa Romom potpisao do kraja sezone. On je za Romu odigrao 616 utakmica i postigao je 63 gola.

„Želim da se zahvalim porodici Fridkin što mi je ukazala poverenje da budem prvi trener Rome. Mogu da kažem da ne poznajem drugi put osim posvećenosti i svakodnevnih odricanja kako bi se suočio sa izazovima koji nas čekaju do kraja sezone“, rekao je De Rosi, prenosi zvanični sajt kluba.

De Rosi će na klupi Rome debitovati u subotu protiv Verone. On je bio u stručnom štabu Italije kada je selektor „azura“ bio Roberto Manćini. De Rosi je samostalno vodio samo SPAL.

„Svi znaju šta za mene znači Roma. Nemamo vremena, a ni izbora osim da budemo konkurentni, da se borimo za svoje ciljeve i da pokušamo da ih ostvarimo. To su jedini prioriteti koje smo zajedno postavili“, dodao je novi trener Rome.

Roma se nalazi na devetom mestu na tabeli Serije A sa 29 bodova iz 20 utakmica.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar