Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Odličan posao Zvezde u prelaznom roku.

Crvena zvezda je krenula sa pripremama za novu sezonu koja nosi veliku težinu.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija će imati dva predstavnika u Ligi šampiona, ali ć samo prvak ići diretkno u grpnu fazu, dok vicešampiona čeka izuzetno težak put do elite.

Zbog toga u redovim petostrukog uzastpnog prvaka ne žele ništa da prepuste slučaju.

Zvezda je sačuvala okosnicu šampionskog tima i polako sklapa kockice za narednu sezonu.

Klub je porodužio ugovore sa Markom Gobeljićem i Radovanom Pankovim, dok je ugovor istekao Milanu Gajiću, koji je otišao u CSKA iz Moskve.

Najvažnija stavka ipak je produžetak saradnje sa trenerom Dejanom Stankovićem, a došao je i Marko Marin na mesto šefa skauting službe i već je dogovoreno ozbiljno pojačanje u vidu Kingsa Kangve iz Rusije, a potom je stigao i Osmana Bukari.

Dejan Stanković Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Kangva je stigao iz Arsenala iz Tule gde je proveo prethodne tri godine. Tamo je na 54 meča postigao šest pogodaka, a profilisao se kao fudbaler plemenitog kova, odlične tehnike, brzine i sposobnosti da ‘ponese’ loptu od šesnaesterca do šesnaesterca.

Poznat je i kao neko ko ima dobar prekid, ali i nisko težište, što protivnicima pravi veliki problem kada treba da mu oduzmu loptu.

Odmah posle njega stigao je i Osmana Bukari. Crvena zvezda će za njegovo obeštećenje izdvojiti 2.000.000 evra, što će ga učiniti petim najskupljim transferom u istoriji kluba iza Ričmonda Boaćija, Takajukija Suzukija i Nemanje Motike, koji su plaćeni pola miliona više, kao i već pomalo zaboravljenog Matea Garsije koji je koštao 2.200.000 evra.

Bukari će napuniti 24 godine i od njega se očekuje da pravi potrebnu razliku na desnom krilu. To je nešto što je El Fardu Ben prethodnih godina radio odlično, ali u poslednje vreme ne u kontinuitetu.

Kangva (levo), Foto: EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Zvezda tu svakako nije završila posao o čemu je pričao i Dejan Stanković nakon dolaska Kangve.

„Doveden je Kangva i radimo na još jednom ili dva pojačanja. Imamo odličan roster, igrače koji su izneli veliki teret i napravili odličan rezultat. Vratili su se Lučić i Mustafa, tu je Bogdanović, dva golmana su priključena. Motika, Đurić, Leković i Stanković su sa reprezentacijom i želim im da budu što duže. Ben, Borjan, Kangva i Kanga nam se priključuju u Sloveniji“.

Foto: FK Crvena zvezda

Marko Marin koji je pojačao skautsku službu uveliko radi na pojačanjima, a u fokus je i dolazak novog špica pošto u klubu nisu zadovoljni igrama Ohija Omožuanfa.

Najčešće se pominje ime Matee Kasijera iz Sočija, a iz istog kluba se kao opcija spominje i Rodrigao, štoper koji bi došao u slučaju prodaje Strahinje Erakovića.

Zvezda nije odustala ni od dovođenja Ada iz Šerifa kojeg je želela još prošle zime, ali onda bi ekipu napustio Seku Sanogo.

BONUS VIDEO: Top 10 najskupljih reprezentacija na Mundijalu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar