Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Ludogorec u petom kolu Lige Evrope rezultatom 1:0 (0:0), čovek odluke bio je Mirko Ivanić, ali srpski prvak nije još prošao u nokaut fazu.

Zvuči nemoguće, ali je tako – Zvezda je prva na tabeli i sa 10 bodova pred poslednje kolo može da ne prođe dalje iz grupe F. Drugoplasirana Braga ima jedan manje, sledi Midtjiland sa 8 i tek sledi neverovatan rasplet.

Midtjiland je u isto vreme do samog finiša vodio 2:1 protiv Brage, što nikako Zvezdi nije odgovaralo, bilo je potom 2:2, da bi Danci u nadoknadi došli do velikog trijumfa sa 3:2 golom Evandera iz penala.

PROČITAJTE JOŠ

Šta se dalje događa? U poslednjoj rundi će Zvezda gostovati Bragi koja će imati imperativ pobede i ako bude trijumfovala, a Midtjiland bude slavio u Bugarskoj, crveno-beli će morati u Ligu konferencija kao trećeplasirani.

U slučaju pobede, Zvezda bi kao prvoplasirana direktno prošla u osminu finala Lige Evrope, u kojoj nikad nije igrala, a ako odigra nerešeno u Portugalu, onda bi rasplet u grupi F zavisio od rezultata meča u Bugarskoj. Drugi tim iz grupe ide u doigravanje.

Sam meč na Marakani, pred više od 20.000 dece, u prvom poluvremenu nije doneo gotovo ništa zanimljivo… Zvezda je strpljivo čekala šansu, Borjan je kapitenski odbranio jednu sjajnu priliku za Ludogorec, a mučenje crveno-belih prekinuo je Mirko Ivanić.

Istinska majstorija viđena je u 57. minutu, maestralno je pogodio gornji desni ugao za vođstvo i, ispostaviće se, konačan rezultat. Probao je potom Pavkov u dva navrata, ali su se gosti iz Bugarske rastrčali i sve više pretili, pa su i Dragović i Borjan morali da sačuvaju prednost. Osluškivali su crveno-beli rezultat iz Danske, vodio je Midtjiland do samog finiša kada je Braga izjednačila na 2:2 i tada je mogla da slavi prolaz dalje, ali od toga nije bilo ništa i u Portugalu će se voditi žestoka bitka za nokaut fazu.

Sa 10 bodova da se ne prođe dalje u Ligi Evrope, zvuči nestvarno, ali je moguće.

LIGA EVROPE, GRUPA F, 5. kolo

Crvena zvezda – Ludogorec 1:0 (0:0)

(Ivanić 57)

Midtjiland – Braga 3:2 (1:1)

(Svjačenko 2, Isaksen 48, Evander 90+3 pen – Orta 43, Galeno 85)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sva dešavanja sa meča na stadionu „Rajko Mitić“ mogli ste da pratite u Nova.rs blogu uživo, iz minuta u minut.

Crvena zvezda – Ludogorec 1:0 (0:0)

Strelac: Ivanić u 57. minutu

Stadion: Rajko Mitić. Gledalaca: 21.814. Sudija: Hose Marija Sančez (Španija).

C. zvezda: Borjan – Pankov, Dragović, Eraković – Gajić, Petrović (od 67. Krstičić), Kanga (od 82. Sanogo), Srnić – Katai (od 46. Ben), Ivanić – Pavkov (od 81. Lazetić).

Ludogorec: Padt – Ikoko, Terzijev, Plastun, Pinas – Gonsalveš (od 65. Kafumana), Bađi – Čibota (od 77. Rotariju), Jankov, Despodov (od 65. Manu) – Sotiriju.

KRAJ!

90′ Lazetić šutirao pored stative

Umalo 2:0, otišla je lopta malo, baš malo pored dalje stative posle udarca mladog napadača iskosa sa leve strane.

85′ Ivaniiiić – prečka!

Malo je nedostajalo… Opet je šutirao Mirko Ivanić sa distance, gađao je bliži, gornji levi ugao, ali je lopta zakačila prečku sa gornje strane.

84′ Zvezda čuva 1:0, Lazetić zna šta radi

Mnogo znači ulazak igrača koji je uneo svežinu, u pitanju je mladi Lazetić, jer vrši pritisak na poslednju liniju Ludogoreca, napravio je dva dobra poteza.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

81′ Poslednje izmene u Zvezdi

Finiš utakmice odigraće roviti Seku Sanogo i mladi napadač Marko Lazetić, na klupu su otišli Kanga i Pavkov.

71′ Dobar šut Ivanića, gosti sve više prete

Opet je dobro gađao Ivanić, ne kao kod pogotka, ovaj put je Padt uhvatio loptu koja je išla u gornji levi ugao, a Ludogorec sve više preti u poteri za izjednačenjem i Borjan je morao da boksuje jednu nezgodnu loptu.

67′ Stanković osvežio vezni red

Meč je završen za Njegoša Petrovića, sa klupe je ušao Nenad Krstičić, ništa se ne menja formacijski, samo je Dejan Stanković uveo svežeg igrača na sredinu terena.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

65′ Dragović čuva Zvezdu

Rastrčali su se gosti iz Bugarske, sve više preti Čibota, ali je Dragović sjajnom intervencijom sprečio veću opasnost po Borjana.

62′ Pavkov pored gola

Ludogorec sada mora svim silama u napad, što Zvezdi ostavlja prostor za kontre, posle jedne takve je Pavkov šutirao sa distance pored stative.

60′ Više od 20.000 dece na tribinama

Zvanično je 21.814 dečaka i devojčica na tribinama Marakane večeras.

57′ GOL! Zvezda vodi, majstorija Ivanića

Au, kakva golčina Mirka Ivanića, magija. Fenomenalno je gađao Zvezdin vezista i sa nešto više od 20 metara maestralno pogodio gornji desni ugao za 1:0 protiv Ludogoreca.

54′ Bomba Pavkova, umalo vođstvo Zvezde

Au, kakva šansa za crveno-bele… Tukao je Milan Pavkov iskosa sa leve strane pod prečku, ali se istakao golman Padt i krajnjim naporom sačuvao mrežu Ludogoreca, i dalje je 0:0 na Marakani.

50′ Opet vodi Midtjiland protiv Brage

I opet loše vesti za Zvezdu iz Danske, jer je Midtjiland poveo na početku drugog poluvremena sa 2:1 protiv Brage, strelac je bio Isaksen u 48. minutu. Ako ovako ostane, uz nulu u Beogradu, opet bi Zvezda i Midtjiland bili izjednačeni sa po 8 bodova pred poslednje kolo, u kojem Zvezda gostuje Bragi, a Midtjiland će igrati u Bugarskoj.

46′ Ben ušao umesto Kataija

Pomalo neočekivana izmena Dejana Stankovića između dva poluvremena, na terenu je El Fardu Ben, meč je završio Aleksandar Katai.

46′ POČELO JE DRUGO POLUVREME

POLUVREME Nula u Beogradu, 1:1 u Danskoj

Sada dobre vesti stižu za Zvezdu, jer je Braga golom Horte u 43. minutu uspela da izjednači na 1:1 protiv Midtjilanda u Danskoj. Ako ostanu dva remija, Braga bi bila prva sa 10 bodova, Zvezda druga sa 8, Midtjiland treći sa 6 i Ludogorec poslednji sa 2.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

45′ Konačno šansa, nula na poluvremenu

Prva prava prilika za Zvezdu, Katai je izbacio Ivanića na levoj strani i on je šutirao u bliži ugao ali pored stative, pa se na odmor otišlo bez pogodaka.

39′ Nezgodan šut Ivanića

Konačno da se nešto dogodi, oprobao je Ivanić udarac sa više od 25 metara iskosa sa leve strane, golman Padt hteo je da je uhvati, ali mu je pobegla u korner posle kojeg se ništa bitno nije desilo.

38′ Ivanić i Pavkov dobili udarce

Zvezdini ofanzivci dobili su udarce u glavu, igrači Ludogoreca na svaki način sprečavaju bilo kakvu pretnju po Padta.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

33′ Slalom Kataija – bez opasnosti

Probao je Aleksandar Katai da uradi nešto više, slalomom je prošao po levom boku, ušao u kazneni prostor, ali mu je lopta pobegla prilikom drugog driblinga i ništa od izglednije šanse.

29′ Kakva odbrana Borjana

Najbolja prilika od početka, umalo da povede Ludogorec… Gosti su prvo preskočili loptu koja je petom dodata do Gonsalveša, šutirao je sa oko 10 metara snažno u desni ugao, a Borjan se istakao sjajnom odbranom i sačuvao je mrežu, ostaje 0:0.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

17′ Miran period igre, Zvezda vreba šansu

Kako se bliži sredina prvog poluvremena, tako i opada tempo, ništa bitno se ne dešava na terenu, Zvezda strpljivo čeka šansu da zapreti Ludogorecu.

10′ Loše vesti za Zvezdu iz Danske, vodi Midtjiland

Kakav pakao bi mogao da nastane u grupi F, jer je Midtjiland poveo već u 2. minutu protiv Brage, strelac za 1:0 bio je Svjatčenko. Ako bi ostali ovakvi rezultatu, sa 0:0 u Beogradu, Braga bi ostala na 9 bodova, a Danci i Zvezda bi imali po 8.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

7′ Zapretili i Bugari

Ludogorec se oslobodio početnog pritiska srpskog prvaka, zapretio je preko desnog krila odakle je usledio centaršut, a Sotiriju je glavom šutirao iznad gola Borjana.

4′ Srnić krilni bek, trojica pozadi

Prema viđenom u uvodnim trenucima meča, Zvezda je sa trojicom pozadi (Pankov, Dragović, Eraković), Srnić bi trebalo da pokriva celu levu stranu, a Gajić desnu. U samoj sredini terena su Kanga i Petrović, ispred njih Ivanić i Katai, a u špicu Pavkov.

1′ Velika šansa za Zvezdu

Kanga je izveo korner sa leve strane, uz lošu reakciju odbrane gostiju lopta je došla do Erakovića i sa ivice peterca iz dobre pozicije šutirao je glavom iznad prečke.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

1′ POČELA JE UTAKMICA

18.36 Baloni za decu, pune se tribine

Spremni su i crveni i beli baloni za najmlađe navijače koji će bodriti fudbalere Zvezde protiv Ludogoreca.

Foto: Nova.rs/B.Vinulović

18.29 Veliki broj dece na Marakani

Zvezda je kažnjena igranjem jedne utakmice bez navijača zbog kazne UEFA usled nereda na meču sa Midtjilandom, ali je dozvoljeno da na tribinama budu deca starosti do 14 godina i veliki broj njih već je ispred stadiona „Rajko Mitić“, pa će domaći fudbaleri ipak imati podršku.

Foto: Nova.rs/B.Vinulović

18.22 Rodić bolestan, nije korona

Milan Rodić ima temperaturu i stomačne probleme zbog čega ne može da igra protiv Ludogoreca, saznaje Mocartsport.

Podsetimo, trener Dejan Stanković protiv bugarskog šampiona ne može da računa ni na suspendovane Miloša Degeneka i Marka Gobeljića, dok je roviti Seku Sanogo na klupi.

Foto: FK Crvena zvezda

18.03 Kako se prolazi dalje u Ligi Evrope?

U drugom meču grupe F igraće Midtjiland i Braga u Danskoj, takođe od 18.45. Braga je prva na tabeli sa 9 bodova, slede Zvezda sa 7, Midtjiland sa 5 i Ludogorec sa 1. U poslednjem kolu, 9. decembra (21.00), sastaće se Braga – Crvena zvezda i Ludogorec – Midtjiland.

Prvoplasirana ekipa direktno ide u osminu finala Lige Evrope, drugoplasirana će u doigravanje za tu fazu sa trećeplasiranim ekipama iz Lige šampiona, a trećeplasirani iz grupa Lige Evrope sele se u Ligu konferencije.

17.40 Zvezda sa trojicom ili četvoricom u odbrani?

Kako će igrati Zvezda? Nema iskusnog levog beka Milana Rodića, pa su dve opcije za odbranu – ili da igraju Dragović, Eraković i Pankov, ili će Eraković biti levi bek, Dragović i Pankov kao štoperi, a Gajić kao desni bek.

Ako bude prva opcija, onda će Gajić i Srnić pokrivati bočne pozicije, a ako bude druga, onda će Srnić igrati na sredini terena uz Njegoša Petrovića.

17.20 Koreografija na severu

Preko cele tribine na kojoj su inače najvatrenije pristalice Zvezde, „nacrtane“ su visibabe kao simbol proleća i između njih crveno-bela lopta. Ispod, u dnu tribine, nalazi se transparent na kome piše: „Buđenje ranog proleća“.

Zvezda je kažnjena igranjem jedne utakmice bez navijača zbog kazne UEFA usled nereda na meču sa Midtjilandom, ali je dozvoljeno da na tribinama budu deca starosti do 14 godina.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Standings provided by SofaScore LiveScore


17.05 Dobrodošli

Još jedan lajv blog možete praviti uživo uz Nova.rs, zavalite se i uživajte.

BONUS VIDEO Koreografija „delija“ protiv Midtjilanda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar