Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Šampion Srbije Crvena zvezda će u novu sezonu ući sa gotovo potpuno izmenjenim lekarskim timom.

Medicinski tim Crvene zvezde sada čine doktor Miodrag Mladenović, nutricionista Branislav Rajić, kiropraktičar Aleksandar Marjanović, kao i fizioterapeuti Petar Petrović i Željko Vasiljević.

PROČITAJTE JOŠ:

Svi onis u zadovoljni dosadašnjim tokom priprema koje su obavljene u Staroj Pazovi i na Divčibarama.

Doktor Miodrag Mladenović je šef tima, on kaže da je jako zadovoljan kako je sve proteklo do sada.

„Celokupni lekarski tim spremno je dočekao početak priprema. Kompletnu ambulantu i aparaturu sa stadiona „Rajko Mitić“ izmestili smo na Divčibare, a potom i u Staru Pazovu. Momcima su obezbeđeni najbolji mogući uslovi za oporavak sa terapeutima, kao i lekovi, što je veoma bitno za njihovo zdravlje tokom samih priprema“, rekao je Mladenović za klupski sajt.

Poseban izazov predstavlja pandemija koronavirusa.

„Nesvakidašnja situacija pogodila je čitavu planetu, pa tako i nas. Veliki izazov je u ovom trenutku očuvati zdravlje svakog igrača, a da se pritom zadrži srž uobičajenih priprema, u kojima su veoma česte prijateljske utakmice. Svakodnevno igračima govorimo koliko je bitno da se čuvaju u svakom trenutku i da je svako potencijalni izvor infekcije. Sjajno je sarađivati sa njima, ali i veoma zahtevno. Momci su poslušni i trude se da maksimalno ispoštuju sve što se od njih zahteva. Crvena zvezda je veliki klub, igrači su navikli na tretman, koji je na nivou evropskih klubova, a mi se trudimo da opravdamo njihova očekivanja. Atmosfera u ekipi je sjajna, a u lekarskom timu najveće zadovoljstvo vlada kada su svi igrači na terenu i u treningu“, kaže Mladenović.

Foto: FK Crvena zvezda

Kada je reč o ishrani fudbalera glavnu reč ima doktor Branislav Rajić.

„Pridržavamo se najsavremenijih principa u ishrani, koji su veoma bitni za brži oporavak i zdravlje naših fudbalera. Zadak svih nas je da u svakom trenutku damo maksimum kako bi rezultati bili na najvišem mogućem nivou. Jako je bitno da u svoj rad uključimo najsavremenija dostignuća i iskustva iz oblasti u kojima radimo, a na igračima je da to prihvate. Već dvadeset dana smo zajedno, u pojedinim momentima se oseti prezasićenje, međutim najvažnije je da sa velikim uspehom privodimo kraju pripremni period. Verujem da svako od njih smatra da je potrebno nešto modifikovati. Mi smo tu da im ponudimo ono što je za njih najbolje, a oni su tu da to i prihvate. Imali smo sjajne uslove i na Divčibarama i u Staroj Pazovi, kako bismo igračima pružili najkvalitetnije za svaki obrok“, kaže Rajić.

PROČITAJTE JOŠ: Zvezdina pobeda: Deki i Sanogo „tandem“, orilo se „Veljo“

Fizioterapeuti Petar Petrović i Željko Vasiljević, kao kiropraktičar Aleksandar Marjanović brinu o kondiciji i oporavku igrača.

„Mi predstavljamo servis koji tokom priprema nema radno vreme. Na raspolaganju smo igračima tokom celog dana. Veliki je izazov biti deo tima najvećeg kluba na ovim prostorima, samim tim su i zahtevi na najvišem novu. Smatram da smo do sad radili na kvalitetan način, što govore povratne reakcije igrača, koje su i više nego pozitivne“, rekao je Petrović.

Željko Vasiljević, je istakao da su crveno-beli momci uvek raspoloženi za saradnju, ali i neizostavnu šalu.

„Momci su zaista sjajni, nisu zahtevni i u najvećem broju slučajeva njihovi zahtevi su u skladu sa treninzima koji su bili tokom tog dana. Jako je teško raditi u uslovima koji su trenutno na snazi zbog koronavirusa, upravo iz tog razloga smo jako obazrivi u svakoj situaciji i u potpunosti smo bili izolovani tokom samih priprema. Treninzi su veoma naporni, što je neophodna priprema za sve izazove koji nas očekuju u narednom periodu“, naglasio je Vasiljević.

Šef stručnog štaba Dejan Stanković, takođe je izrazio zadovoljstvo radom  lekarskog tima tokom pripremnog perioda.

„Zaista sam sam prezadovoljan, radi se o velikim profesionalcima. Doktora Miodraga Mladenovića poznajem iz reprezentacije, sarađivali smo veoma dobro deset godina. Pored njega tu su i Petar Petrović i Željko Vasiljević koji su novi fizioterapeuti prvog tima Crvene zvezde. Bile su ovo odlične pripreme, na koji smo i više nego dobro sarađivali i tokom kojih je vladala sjajna atmosfera“, zaključio je Stanković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar