FOTO: EPA-EFE/PETER POWELL
FOTO: EPA-EFE/PETER POWELL

Kristijano Ronaldo je u subotu debitovao u dresu Mančester junajteda po drugi put u svojoj karijeri, a među navijačima vladala je opšta euforija zbog povratka Portugalca.

Prvi i svakako najvažniji detalj za sve navijače i ljude u klubu je sama igra koju je Ronaldo pokazao protiv Njukasla. Postigao je dva gola protiv svog omiljenog protivnika u Engleskoj, čime je najavio još jednu golgetersku sezonu i pohod na trofeje.

PROČITAJTE JOŠ:

Osim Ronalda, u strelce su se upisali i Bruno Fernandeš, kao i Džesi Lingard, na koga sada stavljamo akcenat.

Naime, Lingard je prošao kroz mlađe kategorija kluba za koji trenutno nastupa, a pre tačno 18 godina se susreo sa Ronaldom po prvi put. Portugalac je tada imao 18 godina i tek je stigao u klub, a već je bio atrakcija, dok je Lingard imao samo deset godina.

Tada je Englez bio očaran Kristijanom, a verovatno nije ni sanjao da će jednog dana sa njim deliti i svlačionicu. Sada kada je to ispunio, a uz to sve postigao i pogodak na istom meču kao i Kristijano, može da kaže onu čuvenu rečenicu „treniraj dok ti idol ne postane rival“.

Dva preostala detalja otkrile su nam tribine Old Traforda. Utakmicu su pratili Ronaldova majka, kao i njegov „fudbalski otac“ Ser Aleks Ferguson.

Transfer Ronalda u Junajted ovog leta verovatno i ne bi bio realizovan da Ferguson nije razgovarao sa Portugalcem i praktično ga uputio na potpis sa „crvenim đavolima“.

Portugalac je više puta izjavljivao divljenje i poštovanje prema menadžeru, koji ga je i vinuo u fudbalske visine, a Ferguson je uvek imao samo reči hvale na rad i disciplinu koju je Ronaldo oduvek imao.

Dok je Ferguson bio obasjan osmesima, Ronaldova majka je plakala, naravno od sreće. Njena slika sa tribina opkružila je svetom, kao dokaz da između Ronalda i Junajteda postoji neka neraskidiva veza i emocija, koju osećaju i ljudi na tribinama.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar