Foto: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Selektori Rusije, Turske i Mađarske, Stanislav Čerčesov, Šenol Guneš i Marko Rosi dali su ocene žreba za predstojeći ciklus u takmičenju u Ligi nacija.

Kao što je poznato, na žrebu koji je obavljen u Amsterdamu, Srbija je svrstana u Grupu 3 B Lige nacija zajedno sa Rusijom, Turskom i Mađarskom.

Selektor Rusije, Stanislav Čerčesov izjavio je da je Rusija u izuzetno teškoj grupi.

„Saglasan sam sa ocenom da imamo najtežu moguću grupu. Turci su opet sa nama, bili su tu i u prošloj Ligi nacija. Srbija je tradicionalno jaka, sa njima ćemo igrati prijateljski mečn uoči nastupa na prvenstvu Evrope. U posednje vreme napredovali su i Mađari, videćemo šta će biti“, kaže Čerčesov.

„Upravo sam razgovarao sa selektorom Turske Gunešom, igrali smo dosta mečeva sa njima. Takođe, video sam i kako je Srbija igrala protiv Ukrajine, bilo je momenata kada su Ukrajinci bili jači. Ne znam ko bi bio dobar protivnik za početak takmičenja. Ipak, naše misli su okrenute narednom turniru, to je glavna preokupacija. Idemo korak po korak“, dodao je selektor Rusije rekavši da nije imao posebnu želju za protivnike uoči žreba.

S druge strane i selektor Turske Senol Guneš poručio je da njegovoj reprezentaciji neće biti nimalo jednostavno.

„Sve ekipe u grupi su timovi sa velikom istorijom i tradicijom. Rusi su bili domaćini proteklog Mundijala, Srbija i Mađarska su reprezentacije sa velikom istorijom. Igraćemo sa sjajnim timovima, pobediće fudbal. Naša želja je da se i dalje kao tim razvijamo, ali želimo svakako da budemo najbolji. Dobra stvar je što nećemo morati da putujemo daleko. naša igra će u svemu tome biti najbitnija“, poručio je selektor Turske.

Selektor Mađarske Marko Rosi mogao je samo da konstatuje da će njegovi izabranici imati paklen zadatak.

„Teško da smo mogli da dobijemo jače rivale. Pogledajte, Turska je iz trećeg šešira, to sve govori o snazi ove grupe. Svi naši protivnici su favoriti, mogu samo da obećam da ćemo dati sve od sebe da ostanemo u B ligi. Radujem se tim utakmicama“, poručio je Rosi.