čeferin
Foto: REUTERS/Yves Herman/Guliver

Aleksander Čeferin, predsednik UEFA, po završenom sastanku Evropske kuće fudbala oštro je govorio o čelnicima klubova koji su formirali Superligu.

Otkrio je kakve zabrane čekaju fudbalere koji igraju u novoformiranom takmičenju.

PROČITAJTE JOŠ

„Fudbaleri koji budu igrali u zatvorenoj ligi biće izbačeni sa Mundijala i Evropskih prvenstava, pa neće moći da predstavljaju svoju zemlju na bilo kom meču“, rekao je Čeferin i objasnio to kao „pljuvanje u lice svim ljubiteljima fudbala“.

Zatim je predsednik UEFA govorio o „zmijama“.

„Nisam znao da imamo toliko zmija blizu nas, ali sada znamo. Video sam mnoge stvari u životu jer sam bio advokat tokom 24 sata. Video sam mnogo ljudi, nikada nisam bio nekog takvog. Počeću sa Ed Vudvordom, koji me je pozvao prošlog četvrtka uveče i rekao da je zadovoljan i da potpuno podržava reforme. Jedina stvar o kojoj je želeo da priča je finansijski fer-plej, u trenutku kada je već potpisao nešto drugo“, objasnio je Čeferin.

Nije propustio priliku da prozove i Andreu Anjelija, predsednika Juventusa.

„Nikad nisam upoznao osobu koja me je uživo lagala toliko puta i toliko uporno kao on. Razgovarao sam sa njim u subotu popodne i rekao mi je da su sve to laži, da nema istine u tim glasinama o formiranju Superlige. Onda je ugasio telefon. Pohlepa dozvoljava da sve ljudske vrednosti nestanu.“

Dobio sam pismo potpisano od ne znam ni ja koga jer nije bilo imena. Možda jer je to bila ‘Superosoba’.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar