Branko Bulatović
Branko Bulatović Foto: Srdjan Stevanović/Starsport

Srpska javnost oprašta se putem društvenih mreža od Ane Bulatović, 39-godišnjakinje koja je preminula usred posledica srčanog udara, a misterija smrti njenog oca još uvek je jedna od najvećih koje su se dogodile u novijoj istoriji Srbije.

Bulatović je bio rođen 10. decembra 1951. godine u Kolašinu u Crnoj Gori. Prve fudbalske korake napravio je u Budućnosti iz Podgorice, gde je nastupao za mlađe kategorije drugom polovinom sedme decenije 20. veka, a u Beograd je stigao na studije, gde je završio Pravni fakultet 1976. godine.

Po završetku studija šest godina je radio u Budućnosti iz Podgorice kao generalni sekretar, za to vreme je bio i član Izvršng odbora Zajednice klubova Prve lige Srbije, dok je od 1985. do 1987. imao funkciju predsednika Takmičarske komisije Zajednice klubova.

PROČITAJTE JOŠ...

Po odlasku iz Podgorice 1987. godine stigao je u Fudbalski savez Jugoslavije prvo kao pravni savetnik, potom i kao vršilac dužnosti generalnog sekretara, da bi od 1993. godine izabran na mesto generalnog sekretara FSJ.

U međuvremenu, bio sekretar Organizacionog odbora FSJ za Svetsko prvenstvo u Italiji 1990. godine, a od 1995. godine bio je član Izvršnog odbora Sportskog saveza Jugoslavije. Tokom karijere uspeo je da se izbori i za međunarodni status, pa je 1997. godine bio izabran za člana Komiteta za transfere UEFA.

Bulatović je ubijen 26. marta 2004. godine, kada je nepoznati napadač prišao sa leđa i generalnom sekretaru Fudbalskog saveza tada Srbije i Crne Gore ispalio dva metka u glavu kod samog ulaza u prostorije Fudbalskog saveza Jugoslavije na Terazijama.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Iako se ubistvo dogodilo pre više od 17 godina, još uvek nema nikakvih pomaka kada je u pitanju razotkrivanje ovog slučaja, te za smrt u tom trenutku najmoćnijeg čoveka srpskog fudbala nije odgovarao ni neposredni izvršilac, ali ni nalogodavac.

Podsećamo, njegova ćerka Ana preminula je od posledica srčanog udara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare