pobeda mancester sitija borusija dortmund liga sampiona
Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda poraženi su od Mančester sitija 2:1 u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona na stadionu Etihad.

PROČITAJTE JOŠ:

Golove za „građane“ postigli su Kevin De Brujne u prvom i Fil Foden u drugom poluvremenu, a s obzirom na to u kakvoj je formi bila Borusija u poslednje vreme, ne može da bude posebno nezadovoljna.

„Milioneri“ su u meču probali agresivnim pristupom da se rano nametnu, Džad Belingem je već posle osam minuta pokušao da ugrozi gol domaćina.

Siti tokom prvih petnaestak minuta nije mogao da pronađe rupu u odbrani tima iz Dortmunda, ali se onda desio propust u 19. minutu.

Borusija je izgbuila loptu na sredini terena, De Brujne je istrčao kontru, lopta je letela sa leve na desnu stranu, a onda je Rijad Marez pronašao Belgijanca u sredini i De Brujne je bio siguran sa sedam, osam metara.

Rojs je bio nadomak lopte u 23. minutu posle pasa Gereira, ali je šansa propala, dok je Siti umalo dobio penal u 29. minutu.

Odluka sudija je preinačena, što je bila sreća za nemačku ekipu. Ubrzo je Borusiji poništen pogodak Beligema iz 33. minuta.

On je probao da lukavo pored Edersona sprovede loptu u mrežu tako što mu je skinuo s noge. Na poluvremenu je ostao isti rezultat, Erling Holan je u nastavku imao prvu priliku ali prava uzbuđenja dolaze u završnici.

Tada je Borusija izjednačila u 84. minutu preko Marka Rojsa kome je asistirao Holan, da bi šok za „milionere“ usledio u 90. minutu kada je Ilkaj Gundogan asistirao Filu Fodenu i rešio meč u korist engleskog kluba.

Revanš četvrtfinala igraće se na stadionu u Dortmundu 14. aprila.

Parovi i rezultati utakmica četvrtfinala Lige šampiona

Real Madrid- Liverpul 3:1 (2:0)

(Vinisiju, 27, 65, Asensio 36)

Mančester Siti – Borusija Dortmund 2:1 (1:0)

(De Brujne 19, Foden 84 – Rojs 90)

Sreda

21.00 Bajern Minhen – PSŽ

21.00 Porto-Čelsi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar