Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic / Starsport

Rektorski kolegijum Univerziteta u Beogradu saopštio je da se ograđuje od postupaka profesora Pravnog fakulteta Vladimira Vuletića, ujednog i potpredsednika Partizana, koji je na društvenim mrežama objavio montiranu fotografiju golmana Crvene zvezde Milana Borjana sa sinom.

“Univerzitetu u Beogradu obratio se zakonski zastupnik gospodina Milana Borjana i gospođe Snežane Borjan, zahtevajući reakciju Univerziteta povodom izvesnih postupanja dr Vladimira Vuletića, vanrednog profesora Pravnog fakulteta. Prema materijalima dostavljenim Univerzitetu, prof. Vuletić je na društvenim mrežama postavljao neprimeren sadržaj, koji je privukao značajnu pažnju javnosti, a za koji postoje indicije da je njime izvršena povreda ugleda i časti porodice Borjan”, navodi se na sajtu Beogradskog univerziteta.

Kako se ističe, Rektorski kolegijum Univerziteta u Beogradu smatra da je prof. Vuletić navedenim postupanjem povredio interese i ugled Pravnog fakulteta i Univerziteta u Beogradu. Očekuje se odgovorno i savesno ponašanje prof. Vuletića, u skladu sa zakonom i univerzitetskim i fakultetskim propisima kojima je uređen akademski integritet.

Vladimir Vuletić, potpredsednik Fudbalskog Partizana se obraća članovima Skupštine kluba
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

“Univerzitet se u celosti ograđuje od ovog primera štetnog postupanja jednog člana akademske zajednice Univerziteta i najoštrije ga osuđuje. Univerzitet od svojih nastavnika, saradnika, istraživača, studenata i nenastavnog osoblja očekuje da štite dostojanstvo i integritet Univerziteta i njegovih članica (fakulteta i instituta), kako u redovnim aktivnostima u vezi sa nastavom i istraživanjem, tako i u njihovim vanuniverzitetskim poslovima i aktivnostima”, poručuje se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar