Milan Borjan pokazije igračima gde da se postave
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Milan Borjan još jednom je ispisao istoriju Crvene zvezde, u remiju protiv Hofenhajma u Ligi Evrope. Odigrao je 51. evropski meč, i čak osmi u kom nije primio gol u grupnim fazama.

Crvena zvezda je remizirala bez pogodaka, a Milan Borjan je tako sačuvao mrežu u svom rekordnom 51. evropskom meču (49. u Zvezdi, dva ima iz Ludogoreca).

PROČITAJTE JOŠ

Protiv Genta je u Belgiji najavio da će izjednačiti rekord Vladimira Petrovića Pižona (50 mečeva za Zvezdu), a klupski rekord će sigurno izjednačiti protiv Libereca, zatim i prevazići u nokaut fazi Lige Evrope.

“Fenomenalna utakmica. Odbrambeno odlično, u napadu smo malo žurili, ali bitno je da smo odigrali nerešeno i da smo prošli dalje. Pripremamo se za dalje, idemo na pobedu u prvenstvu, pa da probamo da pobedimo i Liberec tamo… Saigrači i ja obaramo rekorde”, rekao je Borjan posle utakmice, a jedan rekord teško da će iko skoro stići.

Borjan je usput vezao drugu utakmicu u Evropi na kojoj nije primio gol, jer je u Belgiji protiv Genta bilo 2:0.

U prethodnoj sezoni, Borjan nije uspeo da sačuva mrežu u Ligi šampiona za 90 minuta, ali se radovao pobedi protiv Olimpijakosa od 3:1.

Premijerna godina u Ligi šampiona bila mu je daleko bolja, i to u još jednoj „paklenoj“ grupi. Sačuvao je mrežu protiv Napolija (0:0) i Liverpula (2:0), a startna godina uspeha bila je možda i najbolja za Borjana.

U grupi sa Arsenalom, Kelnom i BATE Borisovim, počela je era uspeha i velikog kontinuiteta, Borjan je primio gol samo od BATE Borisova (1:1) i Arsenala (0:1) u Beogradu.

Sačuvao je mrežu u Kelnu (0:1), Londonu protiv Arsenala (0:0), Belorusiji protiv BATE Borisova (0:0) i Beogradu protiv Kelna (1:0).

Liberec će mu sigurno biti motiv da veže i treći meč u Evropi bez primljenog gola, a onda – proleće i novi izazovi.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare