Crvena zvezda plasirala se u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona pobedom nad Tiranom u gostima (1:0), iako to nije bila partija u skladu s renomeom srpskog prvaka.

Ipak, kako je trener Dejan Stanković rekao uoči puta u albansku prestonicu – cilj opravdava sredstvo. Zvezda je ostvarila cilj, ali da nije bilo Milana Borjana, teško da bi bilo i pobedonosnog pogotka Tomanea.

Crveno-beli su se plasirali u narednu fazu i na korak su do plej-ofa za Ligu šampiona, odnosno, i u slučaju eliminacije, sele se u plej-of za Ligu Evrope.

PROČITAJTE JOŠ

Milan Borjan 7,5

Spasao Zvezdu! Kapitenski na visini zadatak, kao i uvek u Evropi. Imao je Milan Borjan tri odlične odbrane u prvih pola sata, ulio sigurnost saigračima kada je Tirana imala inicijativu i time sačuvao „nulu“ do vođstva. Bio je kanadski reprezentativac najbolji u prvom delu i to dovoljno govori kako su crveno-beli igrali.

I u nastavku je sačuvao mrežu, uz pomoć stative u 58. minutu, taman uoči vodećeg i pobedonosnog gola Tomanea.

Marko Gobeljić 6,5

Desni bek Zvezde bio je solidan, ni odličan, ni loš. Korektan u odbrani, ništa drugačiji u napadu, iako se od požrtvovanog univerzalca nekako uvek više očekuje.

Radovan Pankov 6,5

Možda nešto slabiji deo štoperskog tandema sa Milunovićem. Nije se najbolje snalazio na stadionu „Er Albanija“, dozvolio i veliku šansu ofanzivcima Tirane pri vođstvu, ali nije kažnjen za pad koncentracije.

Nemanja Milunović 7

Imao vrlo dobru šansu u uvodnim trenucima, ispotavilo se iz ofsajda. U tandemu sa Pankovim nije to bilo baš sjajno, ali bitno je da odbrana nije poklekla. Često su kasnili, iako nisu imali mnogo posla kao štoperski tandem.

Foto: EPA-EFE/Malton Dibra

Miloš Degenek 6,5

Ne baš uspeo ekspreiment sa njim na levom beku… Korektno je odigrao Degenek na poziciji koja nije njegova, odbrana nije poklekla, ali Zvezdi drugi levi bek.

Seku Sanogo 7

Požuteo je iskusni zadnji vezni da bi sprečio kontru kada je Gelor Kanga „ispao“ u 34. minutu. Radio je svoj posao, ono zbog čega ga Dejan Stanković posebno ceni. U nekoliko navrata je bio na ivici da dobije i drugi žuti karton, ali je uspešno

Srđan Spiridonović 6

Nije ovo bila baš njegova utakmica. Prvo letnje pojačanje Zvezde nije imalo svoj dan, malo toga je mogao u Tirani, pa je na poluvremenu ustupio mesto Mirku Ivaniću.

Veljko Nikolić 6,5

Korektno. Držao je desni deo sredine terena, probao šta je mogao, u nekoliko navrata naterao na faulove protivničke igrače. Generalno, kao i svi Zvezdini vezisti, nije mogao da stvori više šansi saigračima.

Foto: EPA-EFE/Malton Dibra

Gelor Kanga 6

Definitvno, mora bolje. Povratnik u crveno-beli tabor je, kao i protiv Evrope, odigrao korektno, ništa više niti manje od toga. Često je izvodio prekide, na smenu sa Kataijem, s tim da je ovaj drugi bio daleko opasniji

Aleksandar Katai 7

Opet je pokazao deo magije, driblinzima u svom stilu, ali… Falilo je dorečenosti, nešto više, da napravi razliku protiv albanskog prvaka. U prvom delu nije uspeo, u drugom jeste. Asistirao je za gol Tomaneu i uz Borjana i portugalskog napadača bio najbolji fudbaler srpskog prvaka.

Tomane 8

Čekao, čekao, čekao i iskoristio šansu. Bila je ovo utakmica da Tomane pokaže ono što zna. Iznudio je dva žuta kartona, oba za štopere Tirane i time uradio veliki posao. Onaj najvažaniji obavio je u 61. minutu kada je centaršut Kataija iz kornera glavom sproveo u mrežu za jedini pogodak, vredan plasmana u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Foto: EPA-EFE/Malton Dibra

Od 46. Mirko Ivanić 7

Uneo živost. Zato je i ušao, i još jednom pokazao zašto mu Dejan Stanković toliko veruje. Vrlo bitan šraf u veznom redu crveno-belih.

Od 60. Milan Rodić 6,5

Imao jednu dobru šansu glavom i jednu u kojoj je očajno reagovao, nespretno, i omogućio Tirani da ugrozi Borjana, ali je izjednačenje izostalo.

Od 83. Njegoš Petrović –

Premalo vremena proveo na terenu za konkretan učinak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram