Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Protest bivših fudbalera Borca iz Čačka je naveo njihove bivše saigrače i protivnike da im pruže podršku.

Grupa igrača je najavila da će u ponedeljak od 19.00 početi štrajk glađu pošto je istekao rok od deset dana koji je dat gradskoj upravi da reši problem neisplaćenog novca.

PROČITAJTE JOŠ

Porukom se kolegama obratio bivši fudbaler Partizana Siniša Stevanović.

„Stojim uz igrače u Srbiji koji su primorani da započnu štrajk glađu kako bi ostvarili svoja prava. Protiv nekih sam igrao, sa nekima sam delio svlačionicu. Jasno je da su svi igrači u ovoj regiji zajedno u ovome“, naveo je Stevanović.

Iz inostranstva se javio i bivši igrač Borca Jovan Čađenović.

„Imate poju podršku, podržaću svaku vašu odluku jer sam ubeđen da ćemo kao tim izaći kao pobednici“, istakao je Čađenović.

Šire obraćanje je objavio takođe nekadašnji član čačanskog kluba Nemanja Arsenijević.

„Zahvalio bih se Sindikatu na čelu sa Mirkom Poledicom koji je još jednom pokazao da je uvek tu uz igrače. Pozivam ljude, fudbalere, trenere, funkcionere, da podrže protest i da se priča izgura do kraja jer očigledno je da se moraju menjati neke stvari u srpskom fudbalu“, rekao je Arsenijević.

On je ukazao i da se problem vuče od 2015. godine.

„O ovoj temi pričamo pet godina. Igrači se prodaju, novac žele ko zna gde, a drugi igrači su onda izigrani, prevareni za svoj pošteno zarađeni novac. Nadam se da ćemo svi zajedno da iskorenimo te stvari i da ostavimo bolji fudbal narednim generacijama“, naveo je Arsenijević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar