Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Kraj snova za Ukrajince.

Fudbalska reprezentacija Ukrajine neće igrati na Svetskom prvenstvu u Kataru, pošto su u baražu poraženi od Velsa sa 1:0.

PROČITAJTE JOŠ...

Dočekali su Ukrajinci, nakon pobede nad Škotskom od 2:0 u prvoj utakmici baraža, meč protiv Velsa uvereni da mogu do još jednog čuda koje bi, bez ikakve dileme, znanto popravilo moral nacije nakon ratnih dejstava koje preko 100 dana traju na njihovoj teritoriji, otkako je Rusija započela napad.

I bili su bolji Ukrajinci, napadali su, Roman Jaremčuk je u 12. minutu izašao sam ispred Vejna Henesija, koji je uz manje probleme uspeo da odbrani udarac, potom je u 22. minutu Oleksandr Karavajev šutirao iz prve, ali ni on nije uspeo da zatrese mrežu. Pored toga, iz napada u napad Velšani su bili na mukama, a onda je u 34. minutu usledila katastrofa. Ruslan Malinovski je faulirao Danijela Džejmsa, Garet Bejl je centrirao, a Andrij Jarmolenko je u pokušaju da loptu izbaci daleko od gola nezgodno zakačio i poslao je iza leđa Heorhija Buščana.

Nastavili su Ukrajinci sa silovitim napadaima, do kraja meča su imali čak 24 udarca ka golu rivala, ali je svih devet puta Henesi uspeo da zaustavi loptu koja je išla u okvir gola, pa je nakon poslednjeg sudijskog zvižduka usledilo veliko slavlje.

Velšani će igrati u grupi sa Iranom, Engleskom i SAD.

BONUS VIDEO Radost pa zvižduci navijača nakon nedosuđenog penala za Srbiju protiv Norveške

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare