Foto: EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Evropska kuća fudbala (UEFA) saopštila je da ne planira promenu formata Evropskog prvenstva 2021. godine, posle navoda da se razmatra mogućnost da ceo turnir bude odigran u Rusiji.

Evropsko prvenstvo trebalo je da se održi ovog leta u 12 gradova, ali je takmičenje pomereno za godinu dana zbog pandemije koronavirusa.

Francuski list Parizijen je početkom nedelje naveo da UEFA razmatra mogućnost promene formata i da namerava da se takmičenje održi u jednoj zemlji zbog porasta broja zaraženih koronavirusom, a kao organizator pomenuta je Rusija.

PROČITAJTE JOŠ

UEFA nije odbacila mogućnost promene formata, ali je navela da se za sada to ne planira.

„UEFA namerava da održi Evropsko prvenstvo u formatu i na mestima koji su potvrdjeni početkom godine, a mi radimo sa gradovima domaćinima na pripremama. S obzirom na neizvesnot oko koronavirusa, nad kojim ni UEFA ni lokalni organizatori nemaju kontrolu, trenutno je prerano reći da li će na tim utakmicama biti ograničenja za navijače“, navodi se u saopštenju UEFA, preneo je Skaj.

„Napori UEFA trenutno su usredsređeni na planiranje turnira u 12 gradova sa navijačima. Odluke koje su u suprotnosti sa tim planom mogle bi se doneti u skorije vreme ako je potrebno, ali trenutno se ne planira promena“, dodaje se.

Utakmice Evropskog prvenstva, koje će se održati od 11. juna do 11. jula naredne godine, igraće se u Amsterdamu, Bakuu, Bilbau, Bukureštu, Budimpešti, Kopenhagenu, Dablinu, Glazgovu, Londonu, Minhenu, Rimu i Sankt Peterburgu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar