Luka Modrić Nemanja Maksimović FK Real Madrid Hetafe
Foto: EPA-EFE/Kiko Huesca

Evropski velikani su želeli da osnuju Superligu, pa čak i otvoreno ponižavali "manje" klubove, a već u sledećem kolu u domaćim takmičenjima su se sapleli.

Čak sedam od 12 osnivača Superlige nije uspelo da pobedi u prethodnih sedam dana.

PROČITAJTE JOŠ

I dok je Florentino Perez, predsednik Real Madrida, javnosti pokuša da nametne stav da Superliga nije otkazana, pa čak i vređao manje klubove („Ko hoće da gleda Elče – Sosijedad„), „kraljevići“ su se sapleli u predgrađu španske prestonice.

Velikani su hteli da se odmetnu i formiraju takmičenje u kome ne bi bilo slabih rivala, a onda se ispostavilo da i oni koji imaju višestruko manji budžet mogu da pariraju. Uostalom u fudbalu novac nije garancija trijumfa, ali jeste dobar preduslov da se do njega dođe.

Poput Hetafea, i Fulam, davljenik u Premijer ligi (18. mesto, šest više ima Barnli van zone ispadanja) uspeo je da uzme bodove jednom od odmetnutih klubova. Mikel Arteta i Arsenal morali su da se zadovolje bodom protiv gradskog rivala (1:1), a već u sledećem kolu im je fudbalsku lekciju očitao i Everton (pobeda sa 1:0). Šta bi se tek desilo da „tobdžije“ završe sa 19 klubova koji su bogatiji od Fulama?

Foto: EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga

Atalanta je uspela da savlada Juventus sa 1:0 i tako se izjednači sa njim po broju bodova (65), čak bi bila i ispred da nije remizirala sa Romom (1:1).

Tu su i porazi Milana od Sasuola, kojim je gotovo osigurao titulu Interu, koji i dalje ima 10 bodova prednosti. Doduše, nisu ni „neroazuri“ briljirali jer imaju dva vezana remija sa Napolijem i Specijom.

Liverpul je remizirao sa desetoplasiranom Lidsom (1:1), a pet kola ranije je i Fulam uspeo da slavi sa 1:0.

Opet, od ideje Superlige se ne odustaje, čak i kada se „dobija po ušima“ u domaćem prvenstvu.

Osnivači Superlige koji su kiksnuli protekle nedelje

Hetafe – Real Madrid 0:0

Atalanta – Juventus 1:0

Arsenal – Fulam 1:1

Lids – Liverpul 1:1

Čelsi – Brajton 0:0

Milan – Sasuolo 1:2

Specija – Inter 1:1

Arsenal – Everton 0:1

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar