Foto: Starsport

Crvena zvezda i Partizan dobro su počeli grupnu fazu takmičenja u Evropi, što donosi dobar zalet kada je u pitanju koeficijent.

#related-news_0

Ukoliko Zvezda i Partizan nastave sa pobedama, Srbija je blizu toga da od sezone 2023/2024 ima dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona i čak tri za Ligu Evrope.

Crvena zvezda je pobedila Bragu sa 2:1 u Ligi Evrope, Partizan se na gostovanju Anortozisu sa 2:0 dobro nadovezao u Ligi konferencija.

Srbija je sada na 27.875 bodova i to teoretski znači da će od 2023. na leto imati dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, trenutno je 12. ispred Belgije, Švajcarske i Hrvatske.

Bitno je da se održi kontinuitet  da se napravi distanca u odnosu na Kipar, koji je na 16. mestu i zaostaje sa više od 3.500 bodova, do 15. mesta se dobijaju dva mesta u Ligi šampiona.

Ujedno, Srbija se sa dve pobede našla u top 10 zemalja u Evropi po broju bodova u sva tri takmičenja, od Lige šampiona do Lige konferencija.

Zajedno sa Grčkom i Danskom, Srbija zauzima 10. mesto sa šest bodova, prvi su Englezi sa 14 bodova.

Slede Nemci, Francuzi, Španci, Holanđani, Italijani, Česi i Belgijanci, a treba imati u vidu da je Srbija ostala sa samo dva učesnika u takmičenjima.

BONUS VIDEO – Koreografija Delija pre Brage

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare