Foto: Printscreen Youtube

Sesk Arno (46), nekadašnji golman Barselone i Malage, preminuo je u subotu, objavio je Ovijedo, klub u kom je Arno bio sportski direktor.

PROČITAJTE JOŠ:

Ne navodi se uzrok smrti, ali je potvrđeno da je Arno u subotu ujutru pronađen na šinama u stanici La Koredorija de Ovijedo.

Ovu informaciju preneli su La Nueva Espanja i AS, a Ovijedo je istakao da je ostao bez jednog od svojih sportskih operativaca i izrazio saučešće porodici.

Arno je pre Ovijeda, istu ulogu imao i u Malagi do 2019. U petak je sve bilo normalno, a Sesk se sastao sa pomoćnikom Davidom Komamalom i razgovarao je sa menadžerima nekolicine fudbalera.

Od njega se oprostila i Barselona u kojoj je golman i stasavao kao dete iz Đirone. Od 1998. do 2001. Arno je bio deo generacije Barse za koju su igrali mnogi velikani fudbala.

Pep Gvardiola, Luis Figo, Rivaldo, Filip Koku, Patrik Klajvert, Ćavi Ernandez, Luis Enrike, Ronald de Bur, Vinston Bogarde, Dragan Ćirić, Mark Overmars, Karles Pujol samo su neki od saigrača tokom tri godine Arnoa u Barsi.

Posle Barselone, Arno je deset godina igrao za Malagu do 2011. kada je završio karijeru. Posle toga je počeo da se bavi trenerskim i operativnim poslovima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar