Karim Benzema posle finala Lige nacija, Foto: Tanjug / AP Photo/Luca Bruno

Fudbalski reprezentativac Francuske Karim Benzema neće biti isključen iz državnog tima u slučaju eventualne kazne za učešće u ucenjivanju saigrača iz ekipe, rekao je predsednik Fudbalskog saveza Francuske Noel Le Gre.

PROČITAJTE JOŠ

„Trener je uvek odgovoran za selekciju, a Benzema neće biti isključen u vezi sa mogućom sudskom kaznom. Čak i da bude kažnjen, uslovnom zatvorskom kaznom, on i dalje ima pravo žalbe na osuđujuću presudu. Njegov poziv ili ne u narednim mesecima neće biti povezan sa ovim slučajem“, rekao je Le Gre u danas objavljenom intervjuu za list Parizijen.

Fudbaler Real Madrida optužen je za saučesništvo u pokušaju ucene bivšeg saigrača iz francuske reprezentacije Matjea Valbuene. Benzema je, navodno, 2015. godine vršio pritisak na Valbuenu da plati ucenjivačima, koji su pretili da će objaviti njegov video snimak seksualnog sadržaja.

„Nikada neću intervenisati da kažem da ga ne zovemo u tim. Posle toga, sve je na (selektoru) Didijeu Dešanu da razmotri da li je Benzema u sportskom smislu sposoban da igra za reprezentaciju“, dodao je Le Gre.

Benzema se prošlog maja vratio u reprezentaciju posle pauze od pet godina, a do sada je odigrao 92 utakmice i postigao 33 gola.

Sud u Versaju doneće presudu 24. novembra.

Tužilac je zatražio da se Benzema kazni sa 75.000 evra i uslovnu kaznu zatvora od 10 meseci ako se proglasi krivim.

BONUS VIDEO Francuska – Švajcarska i gol Benzeme

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar