Foto: EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Ne smiruju se turbulencije u redovima prvaka Španije, Barselone. Šest članova Upravnog odbora podnelo je ostavke u ponoćnoj sednici na "Kamp Nou".

Nezadovoljni načinom na koji predsednik Đozep Marija Bartomeu rukovodi klubom tokom krize i pandemije koronavirusa, šestorica funkcionera Barselone rešili su se na krajnji čin, da podnesu ostavke.

Oni se ne slažu sa potezima Bartomeua koji je, kako prenose španski mediji, čak angažovao jednu PR agenciju koja bi na društvenim medijima prenosila negativne priče o finansijskom stanju, kako bi imao pokriće za svoje poteze koji se pre svega tiču smanjenja plata igračima i otpuštanja dela radnika.

Ostavke su podneli potpredsednici Emili Roso i Enrike Tombas, direktori Silvio Elias, Marija Teišidor i Đozep Pont, kao i sekretar Đordi Klasamilja.

PROČITAJTE JOŠ:

Oni su uputili i pismo za javnost u kojem se distanciraju od politike kluba.

„Želimo da saopštimo da su dole potpisani direktori informisali predsednika Bartomeua o našoj odluci da podnesemo ostavke.  Dosegli smo tu tačku i ne vidimo način kako da se klub vodi poslovno na sadašnji način ubuduće, posebno kada prođe pandemija. Želimo da naglasimo da smo razočarani tim nesrećnim incidentom koji se tiče društvenih medija, koji se proteklih dana po štampi nazivao Barsagejtom“, kaže se u pismu.

Oni dodaju i da se zahvaljuju svim zaposlenima i direktorima koji su doprineli uspesima Barselone, kao i navijačima na strpljenju.

Lionel Mesi je u proteklom periodu bio često na udaru, bez obzira što je, kao i svi igrači, prihvatio značajno umanjenje plate.

Mesi nije krio da je razočaran načinom kako su igrači tretirani od strane uprave kluba tokom pauze.

Argentinac je, osim što se odrekao dela primanja, već priložio milion evra za pomoć bolnicama u Argentini i Španiji.

Uprava kluba je takođe potvrdila da će mnogi radnici biti poslati na neplaćeni odmor, što je naišlo na negativne reakcije u španskim medijima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram