Stole Dimitrevski, Foto: PA-EFE/Zipi

Uprava fudbalskog kluba Barselona zainteresovana je da u zimskom prelaznom roku angažuje golmana Rajo Valjekana i reprezentacije Severne Makedonije - Stoleta Dimitrievskog, preneli su makedonski mediji.

PROČITAJTE JOŠ

Ta vest je kako navode prvo objavljena u španskoj sportskoj emisiji „El Čiringito“, a zatim se proširila i po drugim medijima u Španiji.

Ističe se da uprava kluba nije zadovoljna formom prvog golmana Marka Andrea ter Stegena i da je spremna da u januaru dostavi ponudu za Dimitrievskog.

„Dimitrievski je ove sezone najbolji golman u ‘La Ligi’, sa najvećim procentom odbranjenih udaraca. Ima izvanrednu godinu iza sebe u Rajo Valjekanu i u makedonskoj reprezentacijii, gde se posebno istakao na Evropskom prvenstvu“, pišu španski mediji.

Deo medija, koji su preneli informaciju, ocenjuju da bi Dimitrievski bio ozbiljna pretnja Ter Stegenu i pored toga što nemački golman i dalje važi za prvu opciju.

“Ter Štegen bi i dalje bio prvi golman, ali je jasno da će Dimitrievski biti ozbiljna pretnja, zato što ima sve performanse da bude prvi čuvar mreže Barselone“, navodi se.

Dimitrievski je ove sezone golman sa najviše odbrana u španskoj Primeri (80,6 odsto), dok Ter Stegen ima 56,8 odsto odbrana.

BONUS VIDEO Kostićev neverovatni ‘felš’ sa 30 metara prevario golmana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram