Foto: EPA-EFE/Lukas Barth-Tuttas

Uprava Herte iz Berline objavila je da fudbaleri koji nisu vakcinisani, a zaraze se koronavirusom, neće dobijati platu za vreme dok budu u karantinu, prenose nemački mediji. Tu ideju ranije je sproveo i Bajern Minhen.

Hertu je ove sezone više puta pogodio korona virus, ali su sada skoro svi igrači tima iz Berlina vakcinisani.

PROČITAJTE JOŠ:

Nemački šampion Bajern iz Minhena takođe je doneo odluku da neće platiti zaradu Džošui Kimihu tokom perioda koji provodi u karantinu jer se nije vakcinisao, pa će nemački reprezentativac ostati bez 768.000 evra.

Prema navodima medija pored Kimiha protiv koronavirusa u Bajernu nisu vakcinisani još Serž Gnabri, Džamal Musijala, Erik Maksim Čupo-Moting i Mikael Kuizans.

Podsetimo, Kimih i Leon Gorecka osnovali su fond „Šutnimo koronu“ koji služi za pomoć ugroženima od virusa. Obojica su dala po milion evra za ovu akciju. Prethodno je Kimih donirao pola miliona evra za UNICEF.

Bajern je trenutno prvi u nemačkoj Bundesligi sa samo bodom više od Borusije Dortmund, dok je Herta na 14. poziciji sa tri boda iznad zone ispadanja.

Gledajte Bundesligu uz SBB i EON pakete

Utakmice Bundeslige mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta.

(Promo)

BONUS VIDEO Piksi: Pitao sam moje momke imaju li ti Portugalci krila?

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar