Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su OFK Bačku u meču 37. kola Superlige Srbije sa 5:0 i pretposlednjoj prvenstvenoj utakmici sezone.

Zvezda je nastavila da dominira domaćim prvenstvom u kom nema nijedan poraz, a posle gostovanja na stadionu Slavko Maletin Vava, upisala je 34. pobedu u prvenstvu.

PROČITAJTE JOŠ:

Crveno-beli su upisali svoj 105. bod i izjednačili su svoj rekord po broju bodova iz sezone 1999/2000, pa sada jure samo rekord Partizana po broju golova (111).

Apsolutni svetski rekord drži Seltik sa 106 bodova, a Zvezda će imati priliku da obori i njega u utakmici protiv Metalca.

Bačkoj su spakovali četiri gola već u prvom poluvremenu, a samo jedan u drugom iako je Dejan Stanković na teren poslao od početka poslao kombinovan sastav, a u nastavku ga pojačao.

Samo prvih petnaestak minuta bilo je, pa teško je reći neizvesno – više monotono. Bačka se solidno branila, ali samo dok Zvezda nije počela da igra brže i ozbiljnije pritiska.

Uz to, pokazala je po ko zna koji put da su joj prekidi velika prednost i iz prekida posle faula nad Veljkom Nikolićem, postigla je prvi gol.

Nikolić je brzo izveo prekid, Kanga je dobio loptu na boku sa desne strane, odakle je pred petercem pronašao Milana Pavkova, a ovaj je glavom bio precizan.

Foto: Starsport

Na 2:0, gosti su povisili u 24. minutu. Opet je Kanga bio asistent. Nikola Eskić je pogrešio, Kanga je povukao kontru i ispratio ga je Gavrić na praznoj levoj strani.

Dobio je pravovremeni pas, izašao je ispred Alekse Milojevića sam i savladao ga rutinski za 2:0. U naredna tri minuta izabranici Dejana Stankovića su imali dve opasne šanse.

Milojević je odbranio Vukanoviću zicer, Gavrić je šutirao tik pored stative posle lepog driblinga. Igrao se 31. minut kada je Njegoš Petrović pucao preko gola.

Foto: Starsport

Golman Bačke mu je skinuo taj šut vrhovima prstiju, ali već u sledećem napadu posle kornera bio je nemoćan. Njegoš je opet pucao, u svom stilu sa distance, a parabola je pronašla malu mrežu za 3:0 u 32. minutu.

Gavrić je u 36. postigao svoj drugi gol, a Kanga je još jednom odigrao sjajan pas i upisao svoju treću asistenciju za zicer svom saigraču.

Tek tada je Bačka probala dvaput da ugrozi Popovića, udarcima sa distance u režiji Mihailovića i Zličića, ali je mreža Zvezde do poluvremena ostala netaknuta.

Foto: Starsport

U nastavku su se na terenu našli Ben i Katai umesto Vukanovića i Kange. Prvu šansu imala je Bačka kada je Mihailović izašao sam ispred Popovića i onda je dopustio Milošu Degeneku da ga stigne i ukliza.

Ubrzo su Marko Gobeljić i Milan Pavkov promašili po šansu za Zvezdu do 56. minuta, pa je drugo poluvreme krenulo dinamično.

Usledila je trostruka izmena Dejana Stankovića koji je uveo Ivanića, Falčinelija i Gajića, umesto Gavrića, Pavkova i Srnića.

Foto: Starsport

Zvezda je zaigrala u najjačem sastavu u poslednjih pola sata, ali je tempo do 70. minuta opao.

Katai je imao solidan lob koji je poslao preko gola, Eskić je šutirao sa distance pored gola Zvezde do 80.

U poslednjih desetak minuta viđen je još jedan pogodak u režiji Nikolića i Ivanića. Ivanić je pronašao Nikolića na rubu šesnaesterca, ovaj je vratio loptu Mirku, a crnogorski internacionalac je postavio konačan rezultat u 86. minutu.

Bačka – Crvena zvezda 0:5 (0:4)

Pavkov 15, Gavrić 24, 36, Petrović 32, Ivanić 86

Stadion: Slavko Maletin Vava, Bačka Palanka; Bezpublike; Glavni sudija: Momčilo Marković; Pomoćnici: Stojanović, Olajoš, Šegrt

Bačka: Milojević – Parađina, Stojanović, Nedeljković, Aleksić (od 81. Proković), Eskić, Njamculović (od 81. Trifunović), Ratković (od 81. Zindović), Mihailović (od 67. Mijazaki), Mijatović, Zličić (od 64. Ilić). Trener: Nema

Crvena zvezda: Popović – Srnić (od 64 Gajić), Degenek, Pankov, Gobeljić, Petrović, Kanga (od 46. Ben), Nikolić, Gavrić (od 64. Ivanić), Vukanović (od 46. Katai), Pavkov (od 64. Falčineli). Trener: Dejan Stanković

Foto: Printscreen

Drugo poluvreme:

90′ KRAJ! Bez nadoknade vremena, kraj i ubedljiva pobeda Zvezde

86′ GOOOL! Ivanić pogađa za 5:0

Druga asistencija Veljka Nikolića posle duplog pasa sa Ivanićem, nakon kog je Ivanić izašao sam ispred Milojevića za laganu realizaciju.

81′ Trostruka izmena u Bačkoj

Njamculović, Aleksić i Ratković su izašli iz igre, a ušli su Trifunović, Proković i Zindović.

78′ Bačka imala sreće…

Katai se našao u prilici, šutnuo je lob i poslao loptu preko gola.

74′ Falčineli i Katai u prilici

Prvi se namestio i šutirao sa ruba šesnaesterca, drugi je uhvatio volej ali je Milojević nekako uspeo da se snađe i odbrani.

70′ Gobeljić kreira za Bena

Ben kasni, pa je kapiten Zvezde na ovom meču još jednom umalo ozbiljno ugrozio gol rivala.

64′ Trostruka izmena Stankovića

Ulaze Ivanić, Falčineli i Gajić, a izlaze Pavkov, Gavrić i Srnić.

60′ Šut Kataija

Kontra po boku, Katai je ušao ka sredini i šutirao na gol Milojevića, pored stative je završila lopta.

Foto: Starsport

56′ Dve dobre šanse Zvezde

Milojević je odbranio Gobeljiću, a onda je Pavkov šutirao posle centaršuta i opet je na visini zadataka bio golman domaćih.

54′ Bačka promašila zicer!

Mihailović je upropastio šansu jer je bio previše spor pa je Degeneku ostavio vremena da reaguje i ukliza.

52′ Zvezda kao u prvom delu

Katai i Ben vidno željni igre, vraćaju se nazad u odbranu po potrebi, dok igra crveno-belih ide po krilima. Za sada nema opasnijih šansi, mada su bila dva dobra prodora po desnoj strani.

46′ Katai na terenu i u klubu 100

Ben i Katai su ušli u igru u drugom poluvremenu i ovo je jubilarna utakmica Kataija u dresu Zvezde. Iz igre su izašli Vukanović i Kanga.

Prvo poluvreme:

Foto: Starsport

45′ Zvezda ubedljiva posle prvog poluvremena – 4:0

Zličić je u poslednjem napadu poluvremena šutirao s distance, ali nije ugrozio Popovića. Na drugoj strani je Gobeljić centrirao u peterac za Srnića koji nije zakačio loptu. Zvezda i bez toga ubedljivo vodi.

40′ Prvi udarac Bačke, brani Popović

Pokušao je Lazar Mihailović sa 15-20 metara, lelujala je ta lopta, ali je Popović bio siguran i uhvatio ju je „živu“.

36′ GOOOL! Novi pogodak Zvezde, 4:0

Drugi pogodak Gavrića, opet Kanga asistent. Kroz sredinu je poslao „iglu“ i probušio odbranu Bačke, Gavrić je opet izašao sam pred Milojevića i savladao ga.

32′ GOOOL! „Bomba“ Petrovića, Zvezda vodi 3:0

Čim je izveden korner, lopta mu je stigla na oko 25 metara od gola Bačke, namestio se Petrović, pogodio sjajnu parabolu i ćošak Milojevićevog gola za 3:0.

31′ Petrović preko gola!

Brani Milojević opet, kačio je vrhovima prstiju loptu koju je poslao Njegoš Petrović sa ivice šesnaesterca.

27′ Milimetar pored stative!

Sve žešće napada Zvezda, Gavrić je izdriblao levo i oslobodio se čuvara, šutirao je po zemlji i njegova lopta je otišla malo pored leve stative gola Milojevića. Za samo tri minuta, isto toliko opasnih šansi od kojih je jedna pretvorena u gol.

26′ Opasna šansa i odbrana Milojevića

Samo minut posle postignutog gola, Pavkov probija levo, centrira u sredu za Vukanovića, Aleksa šutira i Milojević odlično brani.

24′ GOOOL! Zvezda vodi 2:0

Kanga opet asistent, Gavrić strelac. Kanga je povukao loptu iz sredine, sačekao je da se ubaci Gavrić, Eskić je kasnio sa povratkom pozadi i pokušajem da zaustavi akciju Zvezde, pa je Gabonac pronašao Gavrića, ovaj je izašao sam ispred gola Bačke i  rutinski je rešio akciju.

18′ Ubrzala se igra Zvezde

Novi prekid sa sličnog mesta na desnom boku, odakle je izveden i onaj kod gola. Pokušaj crveno-belih ovog puta osujećen.

15′ GOOOL! Pavkov daje gol, Zvezda vodi 1:0

Dobra kombinacija Veljka Nikolića i Gelora Kange iz prekida. Brzo je izveo prekid posle faula Nikolić, Kanga je podigao loptu pred peterac gde je čekao Pavkov. Napadač je glavom sproveo loptu u mrežu.

14′ Prva šansa na meču

Gavrić je prošao levom stranom posle driblinga, centrirao je, a loptu su defanzivci Bačke izbacili na nogu Kangi. Ovaj je šutirao, nedovoljno jako, ali je neko u kaznenom prostoru Bačke uspeo da je dokači glavom.

11′ Kao egzibicioni meč

Jedino dešavanje na stadionu Slavno Maletin Vava u prvih desetak minuta je kiša koja je počela da pada u Bačkoj Palanci, pošto se na terenu ne dešava mnogo zanimljivih stvari.

5′ Organizovana odbrana Bačke

Za sada se domaćin brani dobro i pokušava da izađe napred, pa se većina igre dešava na sredini terena. Ni jedni, ni drugi nisu ušli ni u neku polušansu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare