Foto: EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Fudbaleri Atalante plasirali su se u finale Kupa Italije nakon što su savladali Napoli u revanš meču polufinala rezultatom 3:1.

PROČITAJTE JOŠ...

Prvi meč u Napulju završen je bez golova, a u revanšu tim iz Bergama je odigrao sjajnu utakmicu i zasluženo stigao do borbe za trofej.

Domaćin je poveo preko Duvana Zapate u 10. minutu meča nakon sjajnog šuta sa ivice kaznenog prostora, a šest minuta kasnije Mateo Pesina je na sjajnu asistenciju Zapate pogodio za 2:0.

Moglo je da bude i 3:0 u 38. minutu, ali je Luis Mjuriel loptu nakon odbitka poslao daleko od gola.

Atalanta je sa dva gola viška otišla na poluvreme, imala je i inicijativu, pa je Napolitancima bio neophodan brz gol kako bi se makar vratili u igru, i to su i uspeli preko Irvinga Lozana u 53. minutu, kada je dobio dobru loptu, izašao sam ispred čuvara mreže Atalante i pogodio gol.

Mogla je devet minuta kasnije da uzvrati Atalanta, ali su Robin Gosens i Zapata promašili dve odlične šanse u jednom minutu. Prvo je Gosens nakon centaršuta pokušao, ali je golman gostiju uspeo da spreči novi pogodak, da bi Zapatin šut bio izblokiran u poslednjem trenutku. Na njihove promašaje nadovezali su se Iličić u 67. minutu, zatim i Pesina tri minuta kasnije, ali je Ospina oba puta bio na visini zadatka, a u 78. minutu Pesina je odličnu asistenciju pretvorio u 3:1.

Napoli nije uspeo da se povrati, pa će Atalanta u borbu za trofej namenjen pobedniku Kupa Italije, gde je čeka Juventus.

Polufinale Kupa Italije

Atalanta – Napoli 3:1 (2:0)

(Zapata 10, Pesina 16, 78 – Irving 53)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar