Foto: Tanjug / AP Photo/Natacha Pisarenko

Fudbaleri Argentine pobedili su Urugvaj sa 3:0 u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvu u Kataru, dok je Čile pobedio ekipu Paragvaja 2:0.

Argentinci su savladali Urugvajce sa Luisom Suarezom u špicu, a u sudaru dvojice nekadašnjih igrača Barselone, Mesi je izašao kao pobednik.

PROČITAJTE JOŠ:

Štaviše, Leo je postigao prvi gol Argentine, jedan od najčudnijih u svojoj dugoj i bogatoj karijeri.

Igrao se 38. minut kada je probao da spoljnim delom stopala podigne loptu i centrira napred za Nikolasa Gonzalesa koji je utrčavao sa strane.

Gonzales je pružio nogu, ali nije zakačio loptu, ona je odskočila od zemlje i ta „žabica“ je prevarila Fernanda Musleru na golu Urugvaja.

Pre toga je i Urugvaj imao odličnu šansu koju je Suarez sa sedam, osam metara u 21. minutu volejem umalo pretvorio u gol, ali mu je Emilijano Martinez odbranio.

Argentina je do poluvremena je udvostručila prednost. Rodrigo De Pol je u 44. minutu iskoristio dodavanje Lautara Martineza.

Dvadesetak minuta ranije De Pol je probao da proigra Lautara, a ovaj je promašio iz uklizavanja. Rodrigo nije učinio isto, već je pogodio metu.

Doduše, u toj situaciji s kraja prvog poluvremena, Lautaro je probao da šutira sa ivice kaznenog prostora, a lopta se srećno odbila do De Pola koji je znao da iskoristi „poklon“.

Martinez se ipak upisao u strelce u 62. minutu kada je Đovani Lo Selso sa desnog krila pronašao usamljenog saigrača na drugoj stativi, dodavanjem po zemlji.

Treba napomenuti da je Mesi i u ovoj situaciji dobro sačuvao loptu, izneo je iz šesnaesterca Urugvaja vrativši se nekoliko koraka unazad, pre nego je video Lo Selsa na boku.

Argentinci sada imaju 22 boda i zauzimaju drugo mesto iza Brazila (28) u kvalifikacijama za Mundijal, dok su Ekvador i Urugvaj na trećem i četvrtom mestu sa po 16 bodova.

BONUS VIDEO: Najzanimljiviji detalji meča Francuske i Španije u finalu Lige nacija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar