Foto: Tanjug / AP Photo/Morry Gash

Košarkaši Oklahoma Siti Tandera poraženi su u noći između nedelje i ponedeljka u pripremnom delu predsezone u NBA ligi sa 130:110.

Tim Alekseja Pokuševskog je tokom čitavog meča bio u zaostatku u odnosu na šampiona NBA lige, a Pokuševski nije mnogo pomogao jer nije bio raspoložen u šutu.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski igrač je postigao samo dva poena iz šest šuteva za 19 minuta na parketu i imao je jednu asistenciju. Najefikasniji u Oklahomi bili su Luguenc Dort sa 19 poena, Taj Džerom sa 13 i Šej Gildžes-Aleksander sa 12.

Na drugoj strani su Baksi bolje rasporedili košgeterski učinak, pa je tako Džordan Nvora imao 15 poena, Kris Midlton i Ilajdža Brajat su imali po 14, Grejson Alen 13, Pet Konaton 12, a još trojica igrača po 11 poena.

Zanimljivo je da nijedan od njih nije bio Janis Adetokumbo, koji je postigao samo osam poena i upisao devet skokova za pobednički tim.

Pokuševski je dobio šansu dva i po minuta pred kraj prve četvrtine kada je zamenio Darijusa Bizlija i u momentu kada je već Milvoki bio u prednosti od devet poena 38:29.

Dort je ubrzo zakucao uz faul, primakao je Oklahomu, ali to nije mnogo pomoglo, jer je Milvoki preko Džrua Holideja i spomenutog Alena napravio seriju od deset poena za dva minuta i otišao je na poliuvreme sa 48:32.

Nakon toga su Baksi samo održavali poenterski suficit, a Pokuševski je posle dve promašene trojke uzastopno u drugoj deonici, u trećoj promašio još jednu tek što je zamenio Arona Viginsa na parketu.

Svoj jedini koš je ubacio na kraju te četvrtine kada je već bilo 102:81 za Bakse, koji su do kraja rutinski sačuvali prednost.

U ostalim mečevima odigranim u nedelju na ponedeljak, Čikago Bulsi su tesno pobedili Klivlend Kavalirse sa 102:101, San Antonio Sparsi su savladali Orlando Medžik sa 101:100, a Finiks Sansi su bili bolji od Los Anđeles Lejkersa sa 123:94.

U tom meču nije bilo Lebrona Džejmsa u dresu Lejkersa, pa su Entoni Dejvis i Karmelo Entoni predvodili „jezeraše“ sa 19, odnosno 17 poena, dok je u Finiksu Kris Pol sa 15 poena bio najefikasniji.

BONUS VIDEO: Veselin Petrović i anegdota sa Karijem Pešićem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar