Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Čileanski fudbaler Aleksis Sančez je jedno vreme ispao iz tokova vrhunskog fudbala.

Nekadašnji as Barselone i najbolji igrač Arsenala trebalo bi da pojača Inter u ovom prelaznom roku, piše poznati italijanski novinar Đanluka Di Marcio.

PROČITAJTE JOŠ:

Inter je već zakazao medicinske preglede za fudbalera nakon što je pristao da proda Hoakina Koreu Olimpiku iz Marseja.

Korea će otići na pozajmicu s obavezom otkupa vrednom 15 miliona evra, što bi okončalo dvogodišnji neubedljivi boravak u Lombardiji.

Sančez je, sa druge strane, slobodan igrač i napustio je upravo Marsej prošlog meseca posle jedne sezone. Odigrao je veoma dobro u francuskom klubu gde je dao 18 golova na 44 utakmice.

Di Marcio navodi da je Inter za petak zakazao medicinske preglede, dok bi Aleksis trebalo da dobije dvogodišnju saradnju vrednu tri miliona evra po sezoni.

Reč je o neto zaradi proslavljenog fudbalera. Sančez je već jednom igrao i za prošlosezonskog finalistu Lige šampiona i tada je na 109 utakmica postigao 20 golova i podelio 23 asistencije u svim takmičenjima.

Tridesetčetvorogodišnji Aleksis je karijeru počeo u Kobreloi, odakle je pre skoro dve decenije došao u Udineze i bio pozajmljivan Kolo-Kolu i River Plejtu, pre nego što je pojačao Barselonu 2011.

Tri godine je proveo u Kataloniji i otišao je u Arsenal, gde je igrao neke od najboljih partija karijere. U Inter je prvi put došao 2020. godine i otišao je dve godine kasnije.

BONUS VIDEO: Leo Mesi – fudbaler koji svakim danom nastavlja da ispisuje istoriju fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar